A+ A-
Yorum
10

Başkan Kaya vatandaşları yeni kahvaltı yerine davet etti

Yayın Tarihi: 10.08.2024 - 15:27
Başkan Kaya, Köy Ürünleri Pazarı ve Köy Kahvaltı Yeri’ne davet etti
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Akoluk mahallesinde kurulan ve yarın açılışı yapılacak olan Köy Ürünleri Pazarı ve Köy Kahvaltı Yeri’ne bütün vatandaşları davet etti.


Başkan Kaya, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürleriyle birlikte Akoluk mahallesinde açılacak olan Köy Ürünleri Pazarı ve Köy Kahvaltı Yeri ile ilgili son hazırlıkları yerinde inceledi.


Ortahisar Belediyesi’nin ikinci organik pazarı niteliğinde olacak proje kapsamında kırsal mahallelerde üretilen tarımsal ve hayvansal ürünler, aracısız olarak tüketicilerle buluşturulacak.

YÖRESEL OLMAYAN HİÇ BİR ÜRÜN SATILMAYACAK


Bu proje ile köylerde üretim yapan kadınlara destek olmayı da amaçladıklarını ifade eden Başkan Kaya, “Bu pazarımızda köylerimizde üretilen doğal tarımsal ve hayvansal ürünler, tüketicilerle buluşturulacak. Biz üretici ile tüketiciyi buluşturacağız, taze, kaliteli, doğal ürünleri isteyen vatandaşlarımız ürünleri buradan uygun fiyata alabilecek. Burası tamamen üreticiden tüketiciye köprü olacak. Bu ekonomik şartlarda dahi üretim yapmaya devam eden kadınlarımıza da destek olmuş olacağız. Yöresel olmayan, köylerimizde üretilmeyen hiçbir ürünü buraya koymayacağız, bu konuda hassasız, gerekli kontrolleri de yapacağız” dedi.

KAHVALTI YERLERİ DE OLACAK


Pazar yerinde yöresel ürünlerden yapılacak kahvaltı yerlerinin de bulunacağını belirten Başkan Kaya, “Vatandaşlarımız hafta sonları aileleriyle birlikte burada yöresel kahvaltı yapma imkanı da bulacaklar. Ben, bütün hemşerilerimi yarın yapılacak açılışa davet ediyorum” diye konuştu.

AKOLUK KÖY PAZARI YARIN HİZMETE GİRİYOR


Ortahisar’ın Akoluk mahallesinde Trabzon-Maçka karayolu üzerinde kurulan Köy Ürünleri Pazarı, yarın saat 10.00’da yapılacak açılış töreni sonrası hizmet vermeye başlayacak. Pazarda, yörede üretilen tarımsal ve hayvansal ürünler, aracısız olarak tüketiciyle buluşturulacak.

Etiketler