A+ A-
Yorum
10

Başkan Kaya, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı

Yayın Tarihi: 09.09.2024 - 11:57
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, eğitim-öğretimin bir ulusun en önemli ve öncelikli meselesi olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı bilimin ve aklın rehberliğinde, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, çağın en ileri eğitim öğretim metotlarıyla geleceğe hazırlamak zorundayız. Bunu başardığımız zaman, ülkemizi aydınlık bir gelecek beklemektedir” dedi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Bugün çalan ders ziliyle birlikte 60 bini aşkın okulda yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 binden fazla öğretmenin ders başı yaptığını belirten Başkan Kaya, “Bugün her yaş grubundan milyonlarca öğrencimiz ders başı yaparak okullarımızı şenlendirecek. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, kendilerini her açıdan geliştirecekleri, yeni bilgi ve beceriler kazanacakları yeni bir eğitim öğretim yılını daha heyecanla karşılıyoruz. Bizler de en az öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kadar sevinçli ve heyecanlıyız” dedi.

“EĞİTİM BİR ULUSUN EN ÖNEMLİ VE ÖNCELİKLİ MESELESİDİR”


Eğitimin, bir ulusun en önemli meselesi ve geleceği olduğunun altını çizen Başkan Kaya, “Ulu Önderimiz ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Eğitimdir ki; bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve sefalete terk eder” derken, eğitimin milletlerin hayatındaki ve geleceğindeki yerini işaret etmiştir. Bizler de bu doğrultuda çocuklarımızı bilimin ve aklın rehberliğinde, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, çağın en ileri eğitim öğretim metotlarıyla geleceğe hazırlamak zorundayız. Bunu başardığımız zaman, ülkemizi aydınlık bir gelecek beklemektedir” diye konuştu.

“EĞİTİM-ÖĞRETİME ÖNEM VEREN TOPLUMLAR HER AÇIDAN GELİŞME GÖSTERİR”


“Eğitim ve öğretimin öneminin her geçen gün katlanarak arttığı bir çağda yaşıyoruz” diyen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Baş döndürücü bir hızla ilerleyen, her gün yeni buluş ve keşiflerin yapıldığı, teknoloji alanında binlerce patenttin alındığı bu çağda, eğitim ve öğretim faaliyetlerine ne kadar değer verirsek ülke olarak da, toplum olarak da o kadar güçlü oluruz. Eğitim ve öğretim faaliyetlerine önem veren toplumların demokraside, insan haklarında, adalette, ekonomik refahta, bilim ve teknoloji alanında dünyanın en ileri toplumları olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.”

“ORTAHİSAR BELEDİYESİ OLARAK EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİNE DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”


Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için eğitim ve öğretimin temel önemde olduğuna vurgu yapan Başkan Kaya, “Eğitim ve öğretim faaliyetleri toplumların gelişmesi, çağa ayak uydurabilmesi için ihmal edilmemesi gereken son derece bir mühim bir konudur. Bundan dolayı Ortahisar Belediyesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine desteklerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Geleceğimizi, ülkemizi emanet edeceğimizin gençlerimizin hayata kazandırılması için üzerimize düşen sorumlulukları ve görevleri layıkıyla yerine getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının eğitim camiamız için başarılı, verimli ve huzur dolu geçmesini diliyor, İlköğretim Haftası'nı kutluyor ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza üstün başarılar diliyorum” dedi.

Etiketler