A+ A-
Yorum
10

Biletinizi sattık!

Yayın Tarihi: 08.02.2019 - 11:02 | Güncelleme Tarihi: 08.02.2019 - 12:53
Trabzon’dan Anadolu Jet uçağı ile Ankara’ya gidecek olan öğrenci kalkış saati 17:50’de olan uçağı için 17:10’da geldiği kontuarın kapalı olduğunu görü

Trabzon Havalimanı’nda Anadolu Jet uçağı ile Ankara’ya gidecek olan öğrenci biletinin başkasına satılmış olduğunu öğrenince şok yaşadı. 27 Ocak’ta 17:50 kalkış saatli Ankara uçağına binmek üzere ailesiyle birlikte havalimanına giden Ege Demirbağ 17:05’te kontuar önüne vardı. Ankara kontuarının kalkış vaktine 45 dakika olmasına rağmen kapalı olması üzerine İstanbul kontuarına yönelen Demirbağ’a buradaki ilgililer geç kalındığını ve biletinin başkasına satıldığı söylendi. 

45 DAKİKADA NASIL SATILIR?

Baba Tanju Demirbağ, Anadolu Jet firmasının satın almış oldukları bileti 45 dakika geçmeden nasıl satabildiklerini sorarak, “Havalimanına gittiğimizde saat yaklaşık 17.05-17.10 suları idi. Kameralara bakılabilir diye düşünüyorum. Her ne hikmetse tarafımıza 17.20 de olduğu söylendi. Kontuar 45 dakika kala kapatıldığına göre benim biletim ne zaman satıldı ve yolcu uçağa gönderildi. Kontuar kapatıldıktan sonra işlem nasıl yapılabilir?” dedi.

BOŞ GİTMESİ GEREKİR

Anadolu Jet sitesinde oğlu adına 20F koltuk seçimi yapılmış ve online check-in işleminin başarıyla tamamlanmış olduğunu kaydeden Demirbağ, “Sivil havacılık yasasına göre yüzde 10 fazladan bilet satma yetkiniz bulunmakta olduğunu ancak rezervasyon yapılan biletin satılamayacağını ve o koltuğun 20F boş olarak gitmesi gerektiğini hem araştırmalarımda hem de Anadolu Jet müşteri hizmetleriyle görüştüğüm ilgili arkadaş söylemiş ve bu söylem kayıtlarımızda mevcuttur” ifadelerini kullandı.

YASAL İSE SABAH NEDEN AÇIK?

Sonraki gün başka firma olmayışından tekrar Anadolu Jet’ten bilet alarak oğlunu okula göndermek zorunda kaldığını kaydeden Demirbağ, “Sabah 06,05 uçağı kontuarında çalışanlar saat 05.30 göstermesine rağmen yolcuların check-in işlemini yapmaya devam etmekteydi. Check-in işleminin 45 dakikayla kesin kontuarın kapatılması konusu yasal mı? Yasal ise sonraki sabah neden uçağın kalkmasına 35 dakika varken halen contuar açık ve misafirlerin check-in işlemleri yapılıyordu?” diye konuştu. Anadolu Jet, Demirbağ’ın yaptığı itiraza ise geç kalındığı cevabını verdi.

Haber: Fatih SAYGIN

Etiketler