A+ A-
Yorum
10

Bilim Merkezine Yoğun İlgi

Yayın Tarihi: 28.09.2024 - 13:26
Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırma hedefiyle bölge geneline hizmet vermeyi sürdürüyor
Kaynak:AA

Hem Trabzon’dan hem de çevre illerden gelen öğrencilerin ilgisi, merkezin eğitimdeki önemini gözler önüne seriyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Doğu Karadeniz’in tek bilim merkezi olma özelliği taşıyan merkez, bugüne kadar 57 bin 967 ziyaretçi ağırladı. Bu ziyaretçilerin 36 bin 177’si öğrenci, 21 bin 790’ı ise sivillerden oluştu. Trabzon ve ilçelerinden 391 okulun yanı sıra 5 farklı ilden gelen 24 okul da merkezi ziyaret etti. Ziyaretçi sayılarına göre Ortahisar ilçesi 162 okulla ilk sırada yer alırken, Akçaabat 107 okulla ikinci sırada. Ayrıca Yomra’dan 22, Düzköy’den 16, Maçka’dan 11 ve diğer ilçelerden de çeşitli sayılarda okul merkeze ziyaret gerçekleştirdi. Ayrıca Artvin'den 7, Gümüşhane ve Rize’den 6, Giresun’dan 4 ve Bayburt’tan 1 okul merkezi ziyaret etti.

KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ


Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Bilim merkezimiz, farklı yaş gruplarından, keşfetmeyi ve denemeyi seven misafirlerini ağırlıyor. Amacımız bilim ve teknolojiyi her kesim için daha anlaşılır ve ilgi çekici kılmak. Bunun için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bilime ve teknolojiye ilgiyi artırarak gençlerimizi düşünmeye teşvik etmek, geleceğimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin geleceğine katkı sunacak bireylere ilham olmaya devam edeceğiz” denildi.

Etiketler