SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Biz milletin efendisi değil kölesi olduk

Biz milletin efendisi değil kölesi olduk

25 Eylül 2021 Cumartesi - 10:23




Atatürk’ün yere göğe sığdıramadığı köylülerimizin şimdiki hali içler acısı.





Ortahisar ilçesi Kadınlar Pazarı’nda köyden gelen esnaf zor günler geçiriyor. Pazarda, bahçesinde yetiştirdikleri organik ürünleri satmak için yer bulamayan köylü esnafı, “Köylüye sahip çıkan yok” diye haykırdı

ÖTEKİLEŞTİRİLİYORLAR

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Kadınlar Pazarı’nda köylü esnafı isyanın eşiğine geldi. Mevcut Pazar yerinde yıllardır ekmeği için bağından bahçesinden topladıkları ürünleri satmak için pazarın yolunu tutan köylü esnafı, adeta dışlanmış durumda. Oysa yıllar önce üreten köylülerimiz için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Köylü milletin efendisidir” demişti.

BİZİ İSTEMİYORLAR

Pazar yerinde doğru düzgün bir yerlerinin olmadığından yakınan Gülsen Kanber, “Karcılar bizim oturmamız gereken alanlara yüklerini koyuyorlar. Haliyle biz de sıkıntı yaşıyoruz. Zaten alan çok dar dip dibe oturmak zorunda kalıyoruz. Asıl üreten köylü esnafını burada istemiyorlar. Burayı hep karcılar istila etmiş durumda” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK NE DEMİŞTİ?

Atatürk, “Köylü milletin efendisidir” sözünü, ilk kez 1 Mart 1922’de Büyük Millet Meclisi’nde dile getiriyor ve açıklamasını şöyle tamamlıyor: “Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici köylüsüdür. O halde herkesten daha çok refah, mutluluk ve servete müstahak ve layık olan köylüdür.”

Haber: EMİN SARAÇ 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap