A+ A-
Yorum
10

Bizi hala fesli sanan AB'den geri adım

Yayın Tarihi: 11.09.2019 - 11:28
Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki delegasyonu, Arapça mesajlar konusunda geri adım attı. Sosyal medyada da tepki çeken mesajlarla ilgili arka arkaya açıklamalar geldi

Türk ve yabancı yetkililerin görev aldığı delegasyon, Arapça mesajları sileceklerini duyursa da, bu uygulamanın önümüzdeki günlerde devam edeceğinin sinyalini verdi.

ARAPÇA MESAJLAR

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, önceki gün sosyal medyada paylaşılan Arapça mesajlar ve görseller konusunda açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden de büyük tepki çeken paylaşımlar üzerine Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu hem Twitter’da hem de resmi internet sitesinde arka arkaya açıklamalarda bulundu.

YANLIŞ ANLAŞILDIK

Dün gece Ankara’daki delegasyon tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Yeni eğitim yılının başlaması vesilesiyle Türk öğrencilere ve Türkiye'de yaşayan Suriyeli öğrencilere ulaşmak amacıyla yayımladığımız sosyal medya mesajımızı, yanlış anlaşılmalara neden olduğu için yayından kaldırıyoruz” ifadesi kullanıldı.

ARAPÇA’NIN DA KULLANILDIĞI...

Fakat Twitter üzerinden bu mesajı paylaşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, resmi internet hesabından başka bir açıklama yaptı. Açıklamada delegasyonun Türkçe ve İngilizce dillerini kullandığı fakat Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı hakkındaki bilgilendirme amaçlı sosyal medya mesajlarında Arapça’nın da kullanıldığı belirtildi.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler