A+ A-
Yorum
10

Bu bina için ses verin artık!

Yayın Tarihi: 01.10.2018 - 11:40 | Güncelleme Tarihi: 01.10.2018 - 16:31
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre 36 yataklı bir AMATEM binası kazandırıldı. Fakat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce teslim alma

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma  Hastanesi Numune Kampüsü’nde Alkol ve Madde Bağımlılığı A raştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Ocak ayında hizmete girdi. AMATEM servisinde 1 psikiyatri doktoru,1 psikolog, 6 hemşire ve 1 sekreter görev alıyor. Servisin 17 yatak kapasitesi var. Serviste alkol, esrar, eroin ve diğer maddelerin, bağımlılıkların medikal ve psikososyal tedavileri yapılmakta.

BİZ BİNAYI YAPTIK

Trabzon’da zaman zaman yetersiz kalan Numune Kampüsü, hastaları Samsun’daki AMATEM’e yönlendiriyor. Fakat Samsun’daki AMATEM’de yataklı tedavi için yer yoksa hastalar kalacak yer ve yol parası noktasında yaşadıkları sorunlar nedeniyle tedavi olamıyor. Yaşanan sorunlara kayıtsız kalmayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi devreye girerek Trabzon’a yeni modern bir AMATEM birimi kazandırmak için kolları sıvamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Düzköy yolu üzerinde modern bir Alkol ve Madde Bağımlığıyla Tedavi Merkezi’nin bütün tadilatını yaparak hizmete hazır hale getirdik” demişti.

YILBAŞINA KADAR

Düzköy’de Trabzon’a kazandırılmak üzere yapımı tamamlanan AMATEM hizmete girmeyi bekliyor. Yaklaşık 36 yatak kapasiteli merkez Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak protokolle devredilecek.Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, AMATEM binasının yılbaşına kadar hizmete gireceğini söyledi. Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri, Numune Kampüsü’nde AMATEM’in kaliteli bir hizmet verdiğinin altını çizerek, “Düzköy’de açılmak istenen AMATEM iç ve dış özellikleri ile hastalar için çok daha cazip bir alan. Buranın bir an önce hizmete açılmasını çok arzu ederiz” dedi.

Haber: Meryem AKGÜN

Etiketler