A+ A-
Yorum
10

Büyükşehir Tekvandocuları Avrupa'da Zirveye Göz Dikti

Yayın Tarihi: 09.09.2024 - 12:01
Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü, U-21 Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti. Büyükşehir'in dört sporcusu Kasım ayında Bosna Hersek'te düzenlenecek U-21 Ümitler Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı.
Kaynak:HABER MERKEZİ


Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün başarılı tekvandocuları, Konya'da düzenlenen U-21 Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda göz doldurdu. 57 kg kategorisinde mücadele eden Zehra Kaygısız, sekiz maçını da kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu. Kaygısız, 20-23 Kasım tarihlerinde Bosna Hersek'te düzenlenecek olan U-21 Ümitler Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. U-21 Ümitler Avrupa Şampiyonası'na 4 sporcu ile katılım sağlayarak büyük bir başarıya imza atan Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde Zehra Kaygısız’ın yanı sıra Avrupa Multi Oyunları'nda şampiyon olan Mümüne Nur Göz ve yine aynı turnuvada 3. olan Nursena İskender ile 2024 yılı Büyükler Avrupa Şampiyonu olan Furkan Ubeyde Çamoğlu, Ümitler Avrupa Şampiyonası’na doğrudan kota alarak katılım hakkı elde ettiler.

SPORCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUM


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Genç sporcularımız, her geçen gün daha büyük başarılara imza atarak Trabzon’un adını uluslararası arenada da gururla temsil ediyor. U-21 Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda elde edilen bu başarılar, gençlerimizin azmi ve disiplininin bir sonucu. Şimdi Avrupa Şampiyonası'nda da aynı kararlılıkla mücadele edeceklerine inanıyorum. Sporcularımızla gurur duyuyor, onlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler