SON DAKİKA



Haber > Trabzon > CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına Trabzonlu başkan adayı!

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına Trabzonlu başkan adayı!

10 Temmuz 2024 Çarşamba - 14:32




Aslen Trabzonlu olan Merve Kır CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı.





CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı adaylığını açıklayan Trabzon kökenli Av. Merve Kır, yıllardır sürdürdüğü siyasi çalışmalarını artık Genel Merkez çatısı altında, Kadın Kolları Genel Başkanı olarak vermeyi amaçladığını söyledi.

Partinin her kademesinde görev aldığını ifade eden Kır, "Yıllardır sürdürdüğüm demokrasi ve kadın hakları, çocuk hakları mücadelesini, 2015 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev alarak sürdürdüm. Aynı zamanda Avukat olarak da hak, hukuk ve adalet mücadelesi vermeye devam ettim. Gelinen bu aşamada, bu mücadeleyi, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde ve Genel Merkez çatıdı altında Kadın Kolları Genel Başkanı olarak yapmaya karar vererek Kadın Kolları Genel Başkanlığıma adaylığımı açıkladım.” dedi.

chp.webp

MERVE KIR KİMDİR?

Merve Kır 1987 yılında Trabzonlu bir ailenin çocuğu olarak Zonguldak’ta doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Zonguldak TED Koleji’nde, yükseköğrenimini Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Hukuk bölümünde tamamladı. İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca biliyor.


İŞ HAYATI

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat İhracat Birliği’nde çalışmaya başladı. Daha sonra okumak için gittiği İstanbul’dan doğduğu şehir Zonguldak’a dönen Kır, 2010 yılında Kır Hukuk Bürosu’nu kurdu.

Merve Kır, 2016- 2024 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttü 27. Ve 28. Dönem Zonguldak 4.sıra Milletvekili Adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi 14. Olağan Kadın Kolları Kurultay’ında Kadın Kolları MYK üyesi olarak seçildi. Kadın Kolları Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu olarak Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’da Cumhuriyet Halk Partisi İl/İlçe Örgütleriyle birlikte aralıksız olarak siyasi çalışmalarını yürütüyor.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap