SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çuvalcı '15 Temmuz'u Gurur ve Şükran ile Anıyoruz'

Çuvalcı '15 Temmuz'u Gurur ve Şükran ile Anıyoruz'

14 Temmuz 2024 Pazar - 11:53




KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.





KTÜ Rektörü ÇUVALCI mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün, Türkiye için önemli bir dönüm noktası olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü bir kez daha büyük bir gurur ve şükranla anıyoruz. Bu gün, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha tazelediği, demokrasiye olan inancını güçlendirdiği tarihimizin unutulmaz bir parçasıdır.

Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiye karşı yapılan hain darbe girişimiyle yüz yüze geldiğinde, milletimiz tankların önüne geçerek, meydanları doldurarak demokrasiye, özgürlüğe ve bağımsızlığa olan inançlarını açıkça ortaya koymuş ve milletçe tarihi bir direniş sergilemiştir. Hiçbir ayrılığı gözetmeden vatanına sahip çıkan milletimizin sergilediği bu kararlı direniş, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığının en güçlü kanıtı, gelişmiş demokrasi bilincinin güçlü bir göstergesidir.

Ülkemizin aydınlık yarınları için Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak yetiştirdiğimiz; demokrasi bilincine sahip, millî ve manevî değerlerinin farkında olan gençlerimiz ile daima devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki, demokrasiye sahip çıkmak sadece bir günle sınırlı olmamalıdır. Demokrasimizi korumak ve güçlendirmek için ülkemizin aydınlık geleceği için omuz omuza çalışmaya her daim devam etmeliyiz.

Bugün, şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize minnettarlığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Onların fedakârlıkları sayesinde milletimiz, demokrasi ve özgürlüklerimiz için ayakta ve güçlü bir şekilde durmaktadır.

SAFİYE SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap