A+ A-
Yorum
10

Diyoruz ki!

Yayın Tarihi: 20.11.2023 - 09:37 | Güncelleme Tarihi: 20.11.2023 - 09:35
Diyoruz ki!

ARAKÖY EKMEĞİ BAŞKADIR

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesindeki Araköy köyünde 100 yıldır ekşi maya ile üretilen ve uzun süre bozulmama özelliği taşıyan tamamen doğal Araköy ekmeğinin ustaları, Araköy’den başka hiçbir yerde üretilemeyeceğini iddia ettikleri ekmekleri dünyaya ve Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyor. 

İlçeye 20 kilometre mesafede, Kürtün Baraj Gölünün kıyısında bulunan Araköy köyünde, Ekmekçiler Mahallesi sakinleri tarafından bir asra yakın süredir taş fırında yapılan coğrafi işaret belgeli Araköy ekmeği siparişlerle Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.

Uzun süre bozulmama özelliği taşıyan ve bu özelliği sayesinde yıllar önce at sırtında Güvende, Kazıkbeli, Kadırga ve civar yaylalara götürülerek “Gara Ekmek” veya “Harç Ekmeği” adıyla satılan Araköy ekmeği, köyde hayvancılık ve tarımın yıllar içerisinde azalmasıyla birlikte sektöre dönüşerek, köyün geçim kaynağı haline geldi.

Muhabir/Editör:Cemre Yanık