SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Karadeniz’e dobra açıklamalar yaptı: Trabzon üvey evlat mı?

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Karadeniz’e dobra açıklamalar yaptı: Trabzon üvey evlat mı?

Karadeniz Özel

21 Mayıs 2024 Salı - 09:58




Sağlık turizmi adına yurt dışında yapılan fuarlarda Trabzon’un standı olmadığını belirten Başkan Yılmaz, “Trabzon niye böyle sahipsiz“ diyerek yetkililere sitem etti.





Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi İcra Kurulu Üyesi ve Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Sağlık turizmine uzun yıllarını veren Yılmaz, amacının Trabzon’da sağlık anlamında turizmin gelişmesi ve en  iyi pastayı şehre kazandırmak olduğunu belirtti. Trabzon’da en büyük  problemin denetimsizlik olduğunu söyleyen Yılmaz, yetkililerin görevlerini tam anlamıyla yapmadığını vurguladı.

İşte o açıklamalar:

DOĞU KARADENİZ’DE 16 YILLIK SERÜVEN

Sağlık turizminde 16 yıllık bir serüvenim var. Bu yolculukta Cumhurbaşkanlığı himayesinde yaklaşık 3 tane uluslararası fuarlar gerçekleştirdik. 5000’e yakın alım heyetleri gerçekleştirdik. Bizler aynı zamanda  Karadeniz bölgesinde 16 yıldır sağlık turizmi olgusunu insanlara anlatmaya çalıştık. Amacımız sağlık turizminin geleceğin en  iyi pastası olduğunu anlatmak. Bu anlamda da Trabzon'da yaklaşık 4 -5 tane sağlık turizm acentası oluştu.

HAYALİM ULUSLARARASI KONGRE TURİZMİNİ BAŞLATMAK

Bizler bu yolculuk sırasında  sağlık turizmi olgusunu anlatırken çok zorluklarla yaşadık. Ta ki pandemi sürecine kadar. Şimdi önüne gelen artık profesyonel olmuş gibi sağlık turizmi yapmaya çalışıyor. Benim hayalimde Karadeniz bölgesinde uluslararası kongre turizmini başlatmak var. Bizler uluslararası kongre turizmi başlattığımız taktirde bu bölgeye farklı ülkelerden sağlık turizmi yapan ilgili doktorlar gelip, bu bölgenin hastanelerinin tanıtımı yapılarak belli başlı branşlarda öne çıkmayı hedefliyoruz.



HER BRANŞTA BİR HASTANE TANITILMAZ

Trabzon'a kendi başına Gürcistan’dan çok hasta geliyor. Fakat bu sağlık turizmi değil. Önemli olan yurtdışından hastayı acenta üzerinden getirmek. Buna da sağlık turizmi denir . Trabzon'da özel hastanelerimiz, devlet hastanelerimiz bu anlamda yetersiz. Özel hastaneler istiyor ki her branşta tanıtım yapalım. Bana göre yanlış yapılıyor. Her branşta bir hastaneyi anlatamazsın. Belli başlı dikkat çeken alanlarda Trabzon’u tanıtmak lazım.

EN BÜYÜK  SORUN DENETİMSİZLİK

Trabzon’da en büyük  problem denetimsizlik. Bu anlamda esnaf sanatkarlar odası üst taban fiyat belirleyip duyuru yapıyor. Ama gidiyorsun berbere farklı fiyat, yine bir başkası  farklı fiyat uyguluyor. Kanunun tanıdığı üst limiti her yere geçerli kılmayacaksın. Ticaret sanayi odası, ticaret il müdürlüğü ve belediye zabıtalarının görevlerini tam anlamıyla yaptığını düşünmüyorum. Valilik koordinasyonunda denetim kurulduğu taktirde daha sağlıklı ve aktif denetim olur.

TRABZON’A ADAPTE OLAMADI

Trabzon’da turizm müdürümüz mevcut, ben kendisiyle görüşmek istedim fakat  randevu alıp görüşemedim. Ankara’da daire başkanlığından gelmiş birini Trabzon’a turizm müdürü yapmayacaksın. Burayı Antalya’dan gelen kalifiyeli, vizyonlu biri temsil etmelidir. Kendisi belki çok iyidir ama Trabzon’a adapte olamadı. Yurt dışında fuar oluyor bakıyorsun Trabzon’un standı yok. Trabzon niye böyle sahipsiz?

SAYIN VALİMİZE SESLENİYORUM…

Sayın Valimize buradan sesleniyorum;  Sağlık turizminin duayeni olarak ben kendimi görüyorum. Yani 16 yıldır bu işin içindeyim, turizm için yaptığı toplantılarda neden biz yokuz? Bir toplantıya bile çağırılmadım. TÜRSAB’da çağırılmıyor. Bu toplantıları kimlerle yapıyorlar merak ediyoruz. Birkaç tane kendini böyle çok zeki zanneden otelci ve otel müdürleri ile mi yapıyorlar…

DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN MİSALİ

Trabzon'da TTSO sağlık turizmi işine girdi. Bana göre bir proje kapsamında girdi. TTSO’dan proje yaptılar. Projeyi sonlandırmak için Gürcistan'ı ve Azerbaycan'ı pazar buldular. Maalesef yine bizler yokuz. Hem turizm anlamında hem sağlık turizmi anlamında kendi ekipleri ile Trabzon'un bileşenleriyle birleşmeden kendi kafalarına göre projeler  yapıyorlar. Dostlar alışverişte görsün misali.. Bu ileriye dönük bir şey olur mu? Olmaz!

KİMSE UZUNGÖL’Ü DÜŞÜNMEDİ   

Kanalizasyon vs. derken Uzungöl’ün alt yapı sıkıntısı bitmiyor. Bu nedenle Uzungöl dünya markası olmaktan düşüyor. Bu kanayan yara ne zaman iyileşecek. Cumhurbaşkanımız 2007 yılında Uzungöl ve Ayder için  kentsel dönüşümü talimatı verdi. Fakat bizim siyasilerimiz aktif olmadığı için hiçbir çalışma yapılmadı. O zamanlarda bakanlık yapmış herkesin bunda suçu var. Hiç kimse Uzungöl’ün geleceğini düşünmedi.

BU PARA KARADENİZ'E DÖNMELİ

Ben buradan Turizm Bakanlığına ve Doğu Karadeniz milletvekillerine sesleniyorum; Karadeniz'de, Trabzon'da, turizm acentaları ve  otellerden Turizm Bakanlığına bağlı TGA adı altında bir özel bir kuruluş kuruldu. Buradan toplanan paralar Trabzon'a geri dönmüyor. Eğer Trabzon, Antalya'dan sonra turizmin ikinci destinasyonu ise bu paraların buraya takviye olup buranın gelişmesi, tanıtılması, kalkınması lazım. Milletvekilleri bir bütün olup, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşsün ve  bu para Karadeniz'e geri dönsün…

RÖPORTAJ: TUĞBA ÖZTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap