SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ekonomi diye bir şey kalmadı borçkolik olduk

Ekonomi diye bir şey kalmadı borçkolik olduk

Karadeniz Özel

13 Mayıs 2022 Cuma - 11:26




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde müjde olarak duyurduğu konut kredilerindeki faiz indirimine vatandaş isyan etti. Ülkede ekonomi namına bir şey kalmadığını belirten halk, iktidarı suçladı.





// Karadeniz ÖZEL // Emin SARAÇ // Erol TAŞKIN // Türkiye’de her geçen gün artan fiyatlar yüzünden zor günler geçiren vatandaş iktidar cephesinden çözüm beklerken, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konut kredi faizlerinin düşürüleceğini açıklamıştı. Fakat halk bu durumdan pek de memnun değil. Devletin ilk önceliğinin temel gıda fiyatları olması gerektiğini belirten vatandaş, “Bizi bankalara mahkum ettiler” dedi.

HEP DÜŞÜRSELER NE OLACAK?

2023 seçimlerinin ülke ekonomisi açısından büyük önem arz ettiğini söyleyen Ev hanımı Yeşim Hanım, “Vatandaşın bir alım gücü yok ki, resmen dalga geçiyorlar. Önceden emekli maaşıyla bir ev alınabiliyordu şu an mümkün değil. Hep faizleri düşürseler ne olacak? Bu durumun böyle devam edip etmemesi bize bağlı. Bizim seçimlerimize bağlı, bunu idrak edersek sanırım daha iyi olacağı” dedi.

GEÇİNEMİYORUZ

Artan fiyatlar nedeniyle ev almanın mümkün olmadığını söyleyen Öğretmen Eyüp Bey, “İnsanlar ayın sonunu getiremiyor, nasıl ev alacaklar? Mümkün değil. Türkçe öğretmenliğinden yeni mezun oldum. Özel bir kurumda çalışıyorum. Ailemin yanında kaldığım halde geçinemiyorum”  şeklinde konuştu. Yakup Bey ise, “Olumlu bir adım gibi görünse de şu an ev almak mümkün değil.  Ben kendimi bildim bileli kirada oturuyoruz. Barınma da temel bir ihtiyaç ama beslenme daha önemli. Devletimiz keşke şu pahalılığa bir çare bulsa” ifadelerini kullandı.

ANAMIZI AĞLATTILAR

“Eve eşya alamıyoruz kaldı ki ev nasıl alacağız” diyen Esnaf Yakup, “2 ay sonra düğünüm var. 7.500 lira maaş alıyorum. Asgari ücret alsam hiç evlenemem.  3.000 bin lira kira ödüyorum. Bir de faturalar var. Toplamda 4.500 lira zaten gidiyor. Kalanla nasıl geçineyim? Ne yiyeceğim?  Bu devirde asgari ücret alanların geçinmesi mümkün değil. Ekonomi diye bir şey kalmadı. Ev kredilerinin düşürülmesi saçma. Alım gücü mü kalmış mı ki ev alalım. Vallahi anamızı ağlattılar” dedi.

EKONOMİYİ MAHVETTİLER

Öğrenci Ebru ise, şu ifadeleri kullandı: “20 yaşımdayım ve daha 18 yaşımda ekonomi düşünmeye başladıysam yazık.  Bu devirde üniversite mezunu olsan bile bir şey olamıyorsun.  Bu sene barajı da kaldırdılar. Niye? Bizim üzerimizden para kazanmak için. Gençleri düşünen yok ki. Ekonomimiz mahvolmuş durumda. Sonumuz ne olacak bilemiyorum. Allah yardımcısı olsun herkesin.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap