A+ A-
Yorum
10

Ekrem İmamoğlu'dan Bıyık'a Ziyaret

Yayın Tarihi: 15.09.2024 - 16:21
Ekrem İmamoğlu, Şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın ailesine taziye için memleketi Trabzon'a geldi.
Kaynak:HABER MERKEZİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Irak'ın evindeki Gara bölgesinde şehit düşen Trabzonlu Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın ailesini ziyaret etmek üzere Trabzon'a gelmişti.
 
Şehidin ailesini ve kabrini ziyaret için havalimanından Köprübaşı ilçesine geçen Ekrem İmamoğlu, dönüş yolunda Yomra belediyesine geçerek Yomra belediye başkanı Mustafa Bıyık'ı ziyaret etti.
 
GXh-JZn3-Xo-AA89ru
 
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Mustafa Bıyık ;
 
''Trabzon'lu hemşehrimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ’nu belediyemizde ağırlamaktan mutluluk duydum. İlçemiz adına verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Nazik ziyareti ve bugüne kadar ilçemize verdiği değerli destekler için kendisine teşekkür ederim.'' ifadelerinde bulundu.
 

Başkan İmamoğlu, daha sonra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile birlikte Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı ziyaret etti. Yomra Belediyesi’ndeki görüşmede Başkan İmamoğlu, Bıyık’ın başarılı çalışmalarını övdü, Yomra’ya her türlü desteğinin devam edeceğini dile getirdi.


Trabzon’daki yerel yönetim çalışmalarını yakından takip ettiğinin altını çizen İmamoğlu, şöyle konuştu:


“Açıkçası Mustafa başkanımızı beğenerek takip ediyorum. Trabzon’da bütün yerel yöneticileri takip etmek durumunda kalıyorum ister istemez. Tabii ki aynı partiden olan sevgili dostlarım da var, ama Mustafa bey gibi çok beğenerek takip ettiğim dostlarımız da var. Onların başarısıyla sonuçta kendi memleketimizin emin ellerde olması, orada iyi gelişmeler olması, şehircilik adına bizleri de mutlu ediyor. Trabzon’un çok fazla etkileşim içinde olduğu üç ilçe Ortahisar, Akçaabat ve Yomra, aslında şehrin ana vitrini gibi durur. Her ne kadar merkezi Ortahisar olsa da Yomra ve Akçaabat ile birleşmiş bir yapısı var. Bu boyutuyla çok özel bir konumda. Buralarda son 5 yılda geçmişten gelen bir takım sıkıntıların sona erdiğini burada yaşayan hemşerilerimizden yoğun bir biçimde hissettik. Mustafa başkanımızla da geçtiğimiz 5 yılda yol arkadaşlığı neyi ifade ediyorsa onu yaşadığımızı ifade edebilirim. Hem onun bize sıcaklığı, samimiyeti hem da bizim ona ne yapabileceğimize dair hep yaratıcı ve sürece o denli ilgiyle bakmamıza vesile oldu. Birkaç güzel iş yapabildik ama daha pek çok güzel işleri birlikte yapmayı arzu ederim. Ona Yomra’da başarılar dilerim.”

CHP ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR ETTİ


Yomra’da yerel seçimlerde yaşanan dayanışmayı da öven İmamoğlu, “Bir yanıyla son seçimlerde, bu başarılı sürece saygı duyarak, meseleyi parti meselesinin önüne taşıyarak burada çok özenli bir davranışta bulunan İl Başkanımıza ve CHP örgütümüze de çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar burada geçmişte gösterdiğimiz 5 yıllık düzgün ve uyumlu çalışmayı, Mustafa başkanın buradaki başarılı dönemine hak ettiği değeri vererek, siyaset üstü davranışla yerelde bazı fedakarlıkları yapmak gerektiğini ispat etmiştir. Bunun da karşılıklı iyi bir iletişime vesile olması değerli bir kazançtır. Ayrıca iyi iletişimden öte hala işbirliği içerisinde olmaları noktasında da bir kazancı bize taşımıştır. Ben bu zaman diliminden sonra Mustafa beye hep öyle bakmışımdır. Bundan sonra da bir can yol arkadaşı, değerli belediye başkanı ama aynı zamanda değerli bir hemşeri olarak bakıyorum. İnşallah güzel hizmetleri Yomra’ya devam etsin, kendisine başarılar diyorum” diye konuştu.


İmamoğlu, Mustafa Bıyık’a, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk isimli kitabını hediye etti. Başkan Bıyık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, verdiği destekler dolayısıyla İmamoğlu’na teşekkür etti.