SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Fındık üreticisi merakla bekliyordu! Yer paraları yatmaya başladı

Fındık üreticisi merakla bekliyordu! Yer paraları yatmaya başladı

12 Mayıs 2024 Pazar - 08:38




Fındık üreticilerine alan bazlı destek ödemeleri yapılmaya başlandı.





Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fındık üreticilerine her yıl alan bazlı destek ödemeleri yapılıyor.

Normal şartlarda Nisan ayı içerisinde yapılan ödemeler bu yıl gecikmiş, fındık üreticileri de ödemelerin ne zaman yapılacağına dair araştırmalar yapmaya başlamıştı.

yer-paralari-yatmaya-basladi-1.webp

Ödemeler başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Toplamda 944 milyon 907 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadesini kullandı.


Bu kapsamda, Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği, TC kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 olanlara 10 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yapılmaya başlandı. Kimlik numarasının son hanesi 6-8 olanlara ise 17 Mayıs saat 18.00'den sonra yapılacak.

findik-1.webp

Alan bazlı destek nedir?

Alan bazlı fındık destek ödemesinde hesaplama üretim yapılan alana göre belirlenmekte.

Çiftçiler, üretim yapacakları alanı Çiftçi kayıt Sistemi vasıtasıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na bildirmekte, yapılacak alan bazlı destek ödemesi de bu şekilde belirlenmektedir.


2023 yılında başvuranlar alabilecek

Alan bazlı fındık destekleri, 2023 yılında başvurunu gerçekleştiren çiftçilere yapılacak. 2024 yılında başvurusunu yapanlar ise 2025 yılı ödemelerinden faydalanabilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap