A+ A-
Yorum
10

Forum Trabzon yönetiminden tartışmalara cevap: “Hukuksuzluk yok”

Yayın Tarihi: 15.06.2023 - 15:25 | Güncelleme Tarihi: 15.06.2023 - 15:24
Trabzon’da hizmet veren Forum AVM’nin yeni yönetimi bugün basın mensupları ile bir araya geldi.

Trabzon’da hizmet veren Forum AVM geçtiğimiz günlerde el değiştirmiş yeni sahipleri devir işleminin ardından tadilata başlamıştı.

Yapılan tadilatlarda otopark konusu mahkemeye taşınmış ve mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.

Aylardır süren tartışmalar sonrasında Forum AVM yeni yönetimi Avrupakent Gayrimenkul Genel Müdürü Muhsin Erkoç, basın mensupları ile bir araya geldi.

whatsapp-image-2023-06-15-at-13-56-15.jpeg

Bir otelde düzenlenen basın toplantsında AVM'nin durumu ile ilgili konuşan Erkoç, "Geçtiğimiz yıl Amerikalı şirketten burayı devraldık. Kayserili bir şirketiz. Forum Trabzon Trabzon'daki az sayıdaki AVM'den birisi Allah'a şükür ki en büyüğü. İşleri çok iyi. Oldukça iyi durumda olan bir AVM. Ziyaretçi sayısı Anadolu AVM'si için beklenenin oldukça üzerinde. Karadeniz'in önemli Doğu Karadeniz'in lideri bir AVM." dedi.

whatsapp-image-2023-06-15-at-13-56-14.jpeg

FİZİKSEL YAPIYA EL ATTIK

AVM'yi aldıktan sonra yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Muhsin Erkoç, "Aldıktan sonra fizikel sorunlara ilk olarak el attık. İki arsadan oluşuyor. Emsal boşluğu var. Kullanılmayan kısımlar var. Önceki sahibi tarafından da gündeme gelmiş ama değerlendirilmemiş. Buna da el attık. Genişleme olarak batı tarafındaki otoparkta karar kıldık. Güney tarafındaki otopark kısmında da günübirlik tesis, yüzde 10 emsal hakkı ile iki kiracımızın binalarının yenileyerek ve 503 araçlık bir otopark ile çalışmalarımıza başladık. Başkanlarımız bize çok yardımcı oluyor. Büyükşehir Belediyesi himayesinde bulunan kısımda inşaata başladık. Deniz tarafındaki kısmda da iki kiracının binalarını yenileyerek sayılarını da artırarak inşaat başlama kararı aldık. Ortahisar Belediye Meclis üyelerinden bazıları mahkeme sürecini başlattıdı. Bizim lehimize karar çıktı ancak istinaf süreci sonrası yerel mahkeme durdurma kararı verdi. Üzüldük. Oradaki katlı otopark projemiz iptal oldu. Katlı otopark Trabzon'daki en büyük otoparklardan biri olacaktı ve ücretsiz olacaktı. Şehir için kayıp olduğunu düşünüyorum. İki tane kiracımızla karşılıklı rıza aradık ama olmadı.

whatsapp-image-2023-06-15-at-13-56-13.jpeg

HUKUKSUZLUK YOK

Forum Trabzon ile ilgili yaşanan mahkeme sürecine değinen Erkoç, "Forum Trabzon'la ilgili bir hukuksuzluk algısı var. İki parselimiz var. Ana binanın olduğu Büyükşehir'in büyük parseli hem de deniz tarafından daha küçük Ortahisar'ın uhdesinde olan iki parsel. Bir AVM'nin otopark ihtiyacı yasada belli. Bir taraftan kısıp diğer taratan katlı otoparkla bu yasanın üzerine çıkacaktık. Belediye bununla ilgili taahhüt verir misiniz dedi. Bizde verdik. İki parsel birbirine komşu olduğu için yasa buna izin veriyor. Mahkeme iptal edince tekrar hesap yaptık. Fiili olarak otopark sayımız azalmasına rağmen yasal sınırın üzerindeyiz. Yasal olmayan bir şey yok. Bütün kriterleri sağlıyoruz. Otopark sıkıntısı biraz daha artmış oldu. Otopark kapasitemizi artıracak yeni önlemler düşünüyoruz. Görüntüde otopark sayısı azaldı, fazlalıktan düşüş odu. Biz hala yasal sınırın üzerindeyiz. Zaten belediyeler bize adım attırmaz." dedi.

whatsapp-image-2023-06-15-at-13-53-58.jpeg

YASAL SINIRIN ÜZERİNDEYİZ

İnşaatın devam etmesi ile ilgili konuşan Erkoç, "Biz rıza aradık. Ne biz onların rızasını alabildik ne de onlar bizimkini alabildi. O kısımda inşaata başlamadık. Başlamak için izinlerimizi aldık. Ama iş mahkemeye intikal ettiği için inşaata başlamadık. Otopark sayımız yasal sınırın üzerinde biz bunu Ortahisar'ın kısmında daha da artırmak istedik. Ama mahkeme durdurma kararı verdi. Yasal olarak zaten otopark sınırının üzerindeyiz. Biz bu katlı otoparkı ihtiyacımız olabileceği için ekstra yapacaktık. Bu zaten yasal sınırdan fazla olduğu için yasal olarak sorunumuz yok. Otopark sıkıntımızı gidermek için çalışmalarımız var. Yanda bir arsa var. Orayı almak istiyoruz. Yasal hiç bir şey de sorunumuz yok. Müşteri memnuniyetsizliği var ama bunu çözmek için çalışma yapıyoruz." dedi.

KAYSERİ'DEKİ AVM SORUSU

Kayseri'deki AVM'nin durumu ile ilgili konuşlan Erkoç, Kayseri'deki AVM'dekine büyüme denmez. Büyükşehir Belediyesinden aldığımız izinle yaptık. Hukuksuzluk yok. Aldığımız izinle inşaatımızı tamamladık" dedi.

OTOPARKTAKİ DEPO KONUSUNDA HATALIYIZ

Otopark kısmında depo yapılması konusunda hatalı olduklarını belirten Erkoç, "Depo konusunda hatalıyız. Kötü niyetli değiliz, hatalıyız. 28 bin metrekare emsalimiz var. 8 binini kullandık. 500 araçlık otoparkı yapacağımızı düşünerek, kapalı otoparkta yukarıdaki ihtiyaçlar için depo yapabileceğimizi düşündük. Biraz koordinasyonsuzluk oldu. Şuanda depoyu kaldırdık. Toz bulamazsınız" dedi.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler