A+ A-
Yorum
10

‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ kampanyasına KTÜ’den destek

Yayın Tarihi: 16.09.2024 - 14:59
Başkan Kaya: “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğümüz bu iyilik hareketiyle çevreci bir farkındalık yaratmış oluyoruz”
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın başlattığı ‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ isimli mavi kapak toplama kampanyasında, Trabzon Yurt Müdürlüğü personeli tarafından toplanan 10 çuval mavi kapak, belediye görevlilerince teslim alındı.


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın çevre bilinci ve geri dönüşümünün önemine dikkat çekmek amacıyla başlattığı ‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ kampanyası devam ediyor. Toplanan kapaklar ile engelli bireylere tekerlekli sandalye alınan kampanyaya, vatandaşların yanı sıra kamu kurumları da destek veriyor. Bu kapsamda Trabzon Yurt Müdürlüğü personeli tarafından toplanan 10 çuval mavi kapak, Ortahisar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Mustafa Özer İskender tarafından teslim alındı.

BAŞKAN KAYA: “BİR İYİLİK HAREKETİNE DÖNÜŞEN KAMPANYAMIZ, ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR”


“Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz” kampanyasının, bir sosyal sorumluluk projesi olmanın yanında Ortahisar Belediyesinin yürüttüğü sıfır atık projesinin bir parçası olduğunu belirten Başkan Kaya, “Bir iyilik hareketine dönüştürdüğümüz, hem insani hem de çevreci yönüyle topluma geri dönüşüm bilinci kazandırmayı hedeflediğimiz kampanyamızla, Ortahisar Belediyesi mücavir alan sınırları içinde yer alan kamu kurum kuruluşlarından, okullardan, iş yerlerinden, spor salonlarından ve sitelerden toplanan kapakları geri dönüşüm sürecine kazandırarak engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye hediye ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğümüz bu iyilik hareketiyle çevreci bir farkındalık yaratmış oluyoruz” dedi.

“KAMPANYAYA GÖSTERİLEN İLGİLİN GİDEREK ARTMASI BİZLERİ MUTLU EDİYOR”


Kampanyaya gösterilen ilginin giderek arttığını ve bu durumun sevindirici olduğunu dile getiren Başkan Kaya, “Çevreci bir hareket olmasının yanında bir iyilik hareketi de olan kampanyamıza vatandaşlarımızın yanı sıra kamu kurumlarımız da destek veriyor. Bu kapsamda Trabzon Yurt Müdürlüğü personeli tarafından toplanan 10 çuval mavi kapak, belediyemize teslim edildi. Duyarlılıkları ve katkılarından dolayı Trabzon Yurt Müdürlüğü personelimize çok teşekkür ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızı ve kamu kurumlarımızı kampanyamıza katılarak destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

KTÜ’YE 10 ADET GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU YERLEŞTİRİLDİ


Ortahisar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Mustafa Özer İskender, KTÜ kampüsü içerisinde yer alan Trabzon Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Müdürlüğü ve KTÜ’nün projeye destek verdiğini dile getirerek Trabzon Yurt Müdürlüğüne yerleştirilen 10 adet kapak toplama kutusu ile yaklaşık 50 kg kapak toplandığını söyledi.
İskender, ilk etapta KTÜ içerisinde Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesine, Atatürk Kültür Merkezine, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine, spor salonlarına, Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi kantinine, Yabancı Diller Yüksekokulu kantinine, Matematik Bölümü kantinine ve çarşı binalarına toplamda 10 adet kapak toplama kutusu yerleştirildiğini belirterek kampanyaya destek veren KTÜ Sıfır Atık Koordinatörü Dilek Beyazlı ve Mehmet Şahin’e teşekkür etti.

KAMPANYAYA NASIL KATILABİLİRİM?


Ortahisar Belediyesi Etüd Proje ve İklim Değişikliği Sıfır Atık Müdürlükleri tarafından yürütülen kampanya kapsamında, plastik şişe, şampuan, diş macunu ve deodorant kapaklarını ev ve iş yerlerinde biriktiren vatandaşlar, Ortahisar Belediyesinin 444 61 44 ücretsiz telefon hattını arayarak belediye görevlilerine veya Akyazı viyadüğü altında bulunan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine bizzat teslim edebiliyor.

TOPLANAN KAPAKLAR NE OLUYOR?


Kampanya kapsamında toplanan kapaklarla, engelli bireyler için tekerlekli sandalye alınıyor. Bu kapsamda toplanan kapaklarla;
- 350 kilograma ulaştığında manuel tekerlekli sandalye,
- 3,5 tona ulaştığında ise akülü tekerlekli sandalye alınabiliyor.

Muhabir/Editör:Burak Çimşit
Etiketler