Gökhan Gedikli: “İşçi bedeniyle çalışıyor, bedelini hayatıyla ödüyor!”
Yayın Tarihi: 24.07.2025 - 10:32
Türk-İş Trabzon İl Başkanı, orman yangınında şehit olan işçiler için konuştu.
Türk-İş Trabzon İl Başkanı Gökhan Gedikli, Eskişehir’de meydana gelen orman yangınına müdahale sırasında hayatını kaybeden işçiler için yazılı bir açıklama yayımladı. Gedikli, “İşçi bedeniyle çalışıyor, bedelini de hayatıyla ödüyor” diyerek, iş güvenliği, çalışma koşulları ve maaş politikalarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
“İşçi sınıfı toplu sözleşme sürecinde hayatıyla bedel ödüyor”
Gedikli, yaşanan acı olayın ardından şu ifadeleri kullandı:
“Eskişehir’deki orman yangınına müdahale ederken şehit olan emekçi kardeşlerimizin acısı yüreğimizi yaktı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve milletimize sabır, aynı olayda yaralanan işçi kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Kelimelerin bittiği yerdeyiz.”
Açıklamasında işçilerin ağır koşullar altında görev yaptığını ve bu emeğin sürekli kıyaslamalara maruz bırakıldığını belirten Gedikli, şunları kaydetti:
“Toplu iş sözleşmeleri sürecindeyiz. Ancak işçiler, aldıkları ücretlerle memur çalışanlarla kıyaslanıyor. Oysa işçi, bedeniyle çalışıyor ve hayatı pahasına görev yapıyor. Türkiye'de her gün ortalama 5 işçi hayatını kaybediyor. 10 gün önce evlenen bir kardeşimiz bu yangında şehit oldu. Bu hakkın hesabı nasıl verilir?”
“Yangında ölen emekçilerin hayatı hiçbir ücretle kıyaslanamaz”
Gedikli, orman, maden, elektrik, yol yapımı, karla mücadele gibi zorlu sahalarda görev yapan kamu işçilerinin haklarının görmezden gelindiğini belirtti. Maliye ve Çalışma Bakanlığı yetkililerine seslenen Gedikli, şu ifadeleri kullandı:
“Hayatı pahasına görev yapan kamu işçisi kardeşlerimizin maaşı, vergilerle iyice düşüyor. Bizim 3 kuruşluk maaşımızın hesabını yapanlar, bu insanların çoluk çocuğuna kavuşup kavuşamayacağını düşünmüyor. Ay yıldızlı bayrağımız için canla başla çalışıyoruz, ama bizden kesilen dolaylı vergilerin görmezden gelinmesi vicdanımızı yaralıyor.”
“Cesur, vicdanlı, fedakar kardeşlerimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz”
Açıklamasının sonunda yangında hayatını kaybeden emekçilerin fedakârlığını vurgulayan Gedikli, duygusal ifadelerle şu mesajı paylaştı:
“Orman yangınına müdahale ederken, insanlık, doğa ve tüm canlılar için gözünü kırpmadan harekete geçen, onurlu, fedakar, yürekli, vicdanlı işçi ve gönüllü kardeşlerimizi kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Yakınlarına sabır diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.”