A+ A-
Yorum
10

Gökhan Gedikli: Zordayız, Geçinemiyoruz

Yayın Tarihi: 19.08.2024 - 16:51
Türkiye Yol-İş Sendikası, 20 Ağustos'ta (Yarın) 81 ilde basın açıklaması yapacak.
Kaynak:KARADENİZ ÖZEL HABER

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Sekreteri Gökhan Gedikli Karadeniz Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.


ZORDAYIZ, GEÇİNEMİYORUZ


Mutlu bir azınlık dışında halkın geçim sıkıntısıyla mücadele ettiğini belirten Gökhan Gedikli ;
Artık sahalara iniyoruz. Yarın 17:30'da 81 İlin meydanlarında yapacağımız basın açıklamasıyla işçiler başta olmak üzere, hayat pahalılığı,yüksek enflasyon,adaletsiz vergi sistemi,işsizlik,taşeron sorunu,güvencesiz çalıştırma ve kayıt dışı istihdam gibi sorunlara dikkat çekerek biran önce harekete geçilmesi için uyarılarda bulunacağız.


VERGİDE ADALET İSTİYORUZ
İŞÇİNİN MAAŞI ERİYİP GİDİYOR


Büyükşehirlerde en ucuz kiranın 15 Bin TL'yi bulduğunu belirten Gökhan Gedikli ;
Vergide adalet istiyoruz! Maaşlarımızdan kesinti %15 vergi ile Ocak ayında başlıyoruz Mart ayına geldiğinde %20 Nisan-Mayıs ayına geldiğimizde %27 tekabul ediyor. Şuanki sistemde %35' kadar bir kesintiden bahsediyoruz. Vergi dilimlerinin arasının açılmasını istiyoruz ki işçilerin almış olduğu maaşlar birazda olsa kendi elinlerinde kalsın. Enflasyonun yükselmesi ve kesintilerle birlikte işçinin maaşı eriyor.Bugüne kadar marketen,pazara temel kullanım ürünlerine tepeden tırnaga zam geldi. Geçtiğimiz günlerde Doğalgaz ve Elektirik zamıda buna eklendi.Önümüzdeki ay okullarda açılacak eğitim masraflarıda artacak.İşçinin maaşı ise 8 ay önce verilen zamla dayanmaya çalışıyor. Tasarruf tedbirleri açıklandı. Açıklanan tasarrruf işçinin üzerinden oldu. İşçinin üzerinden tasarruf olurmu ?


AZ KAZANANDAN AZ VERGİ,ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ


Bir çalışan olarak 'Az kazanandan az vergi, çok kazanandan çok vergi' alınmasının taraftarıyız. Bugün çalışan işçiler %15 vergi kesintisiyle başlıyoruz. Hangi şirket %15 vergi veriyor kazancından. Oda %15 ile kalmıyor işçinin vergi kesintisi.Yılın içinde yükselerek devam ediyor.


SENDİKALAR TAŞERON İŞÇİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR


Biz Türkiye Yol-İş Sendikası olarak 2010 yılında bir mücadele başlattık ve bunu mahkeme ile sonlandırdık ve arkadaşlarımız kadrolarını aldılar. Türkiye’nin gündeminden taşeron işçiliği kaldırılmalı kölelik düzeni son bulmalısını istiyoruz.Sorunlar giderilmeli, her emekçi insan onuruna yaraşır bir ücret almalı, iş güvencesi sağlamalı, ücretlilerin vergi yükü hafifletilmeli, vergi dilimlerinde yeniden düzenleme yapılmalıdır.Bunları dahada detaylı anlatmak için yarın meydanlarda olacağız.

 

Muhabir/Editör:Burak Çimşit