A+ A-
Yorum
10

Gökhan Gedikli’den Leman Dergisi’ne Tepki!

Yayın Tarihi: 02.07.2025 - 12:50
Gökhan Gedikli: “Kutsallarımıza saldırmak ifade özgürlüğü değil, bilinçli provokasyondur”
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türk-İş Trabzon İl Başkanı Gökhan Gedikli, Leman Dergisi’nin son sayısında yer alan içerikle ilgili sert bir açıklama yaptı. Gedikli, basın özgürlüğü kisvesi altında inanç değerlerine saldırı yapılamayacağını belirterek, toplumun bu tür provokasyonlara sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

 

“İfade özgürlüğü hakareti meşrulaştıramaz”

Açıklamasında, Peygamber Efendimize yönelik yapılan alaycı çizimin milyonlarca inananın kalbine hakaret olduğunu vurgulayan Gedikli, şu ifadeleri kullandı:

“Basın ve düşünce hürriyeti, hiç kimseye insanların inancını aşağılama ve saygısızlık yapma hakkı vermez. Kutsallarımıza saldırmak, ifade özgürlüğü değil, bilinçli bir provokasyondur.”

 

“Bu ahlaksızlığa karşı sessiz kalınmamalı”

Gedikli, hukuk devletinin bu gibi durumlarda gerekeni yapması gerektiğini belirterek, toplumun her kesiminden duyarlılık çağrısında bulundu:

“Peygamber Efendimizi alaya alan çizim, inanan insanların kalbine yönelmiş bir hakarettir. Bu ahlaksızlığa karşı hukuk devleti gereğini yapıyor, toplum da sessiz kalmamalıdır. Leman dergisinin yapmış olduğu hadsizliği şiddetle kınıyorum.”

Muhabir/Editör:Burak Çimşit
Etiketler