SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hayrat'ta ÇAYKUR isyanı

Hayrat'ta ÇAYKUR isyanı

Karadeniz Özel

23 Nisan 2019 Salı - 10:52




ÇAYKUR’un üreticiyi özel sektöre mecbur eden politikalarına karşı duracaklarını ifade eden üreticiler, “Çay üreticilerinin ekmeğinle oynanmasına karşı susmayacağız” dediler





Trabzon’un Hayrat ilçesinde çay üreticileri düzenledikleri basın açıklaması ile ÇAYKUR’un politikalarını protesto etti. İlçe halkı ÇAYKUR tarafından pilot bölge olarak seçilen Hayrat’ta uygulanmaya konulmak istenen ‘araba üstü alım’ usulünü uygulatmayacaklarını dile getirdiler. Açıklamaya katılan yüzlerce üretici adına konuşan Ağaçlıdüz Mahalle Muhtarı Turan Hacıbektaşoğlu, uygulamaya karşı sonuna kadar direneceklerini belirtti.

ZARARI ÖRTBAS İÇİN

ÇAYKUR’un 2018 yılında 657 milyon TL zarar ettirildiğini hatırlatan Hacıbektaşoğlu, “ÇAYKUR’un politikalarına toptan hayır diyoruz. Özel çay firmaları zarar etmezken devletin elindeki ÇAYKUR zarar ettiriliyor. ÇAYKUR’un yanlış yönetildiğini örtbas etmek için yükleme usulü değiştirilerek üreticinin üzerine yük bindirilmesine hayır diyoruz. ÇAYKUR’un hiçbir sözüne güvenmiyoruz. Çünkü bugüne kadar çay müstahsillerinin hep aleyhine çıkardılar” diye konuştu.




YÖNETEMİYORSANIZ BİZE VERİN

Hayrat müstahsilleri olarak bu uygulamanın karşısında olacaklarını kaydeden Hacıbektaşoğlu, “Araba üstü alım ambarlarda kaos ve kargaşaya, üreticlerde işgücü ve zaman kaybına neden olacaktır. Buradan sesleniyoruz. Çaykur kendine gel. Kimsenin zarar etmemesi için tez elden eski siteme dönülsün. Çay üreticilerinin ekmeğinle oynanmasına karşı susmayacağız. Eğer çay fabrikasını yönetemiyorsanız bize verin biz yönetelim. Sonuna kadar bu uygulamanın karşısında direneceğiz” ifadelerini kullandı. Üreticiler çay fabrikasının önüne siyah çelenk bırakarak eylemi sonlandırdılar.




Haber: Fatih SAYGIN
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap