A+ A-
Yorum
10

Hisarkent Projesi Şehrin Vizyonunu Yansıtıyor

Yayın Tarihi: 13.09.2024 - 12:28
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Mahallesi'nde hayata geçirdiği Hisarkent Çevre Düzenleme Projesi ile tarihi dokuyu modern altyapıyla buluşturdu. Başkan Genç, projenin Trabzon'un vizyonuna uygun olarak tamamlandığını belirtti.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Hisarkent Çevre Düzenleme Projesi kapsamında Ortahisar Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Mimar Sinan, Şehit Refik Cesur ve Zağnos Caddeleri’ni kapsayan Hisarkent Çevre Düzenleme Projesi kapsamında tarihi dokuya uygun olarak binaların dış cepheleri restore edilirken, altyapı da günümüz ihtiyaçlarına göre yenilendi. Mahallenin estetik yapısı korunarak modernize edilen caddeler, hem tarihi dokuyu koruma hem de vatandaşların yaşam kalitesini artırma hedefiyle şekillendi.

TRABZON’UN VİZYONUNA UYGUN ŞEKİLLENDİ


Ortahisar Mahallesi’nin tarihi zenginliğini koruyarak gelecek nesillere aktarmanın en büyük önceliklerini olduğunu vurgulayan Başkan Genç, “Hisarkent Çevre Düzenleme Projesi ile tarihi dokuyu bozmadan, modern şehirleşmenin gereklerini yerine getiriyoruz. Projemiz, hem tarihimize sahip çıkacak hem de mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak. Bu çalışmalar Trabzon’umuzun vizyonuna uygun olarak şekillenmiştir. Şehrimizin her noktasını benzer dokunuşlarla güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.