SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hüseyin Örs, bayram öncesi uyardı, ek sefer istedi

Hüseyin Örs, bayram öncesi uyardı, ek sefer istedi

25 Mayıs 2019 Cumartesi - 14:17




İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon hattı uçak biletleri fiyatlarının yüksek olması ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi.





Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dr. Hüseyin Örs: “Son zamanlarda turizmde bölgenin parlayan yıldızı konumunda olan Trabzon hattında uçak biletlerinin pahalılığı hususunu her defasında dile getirdik. Bir çözüm bulunmasını ve Trabzon’un bu mağduriyetinin giderilmesini istedik. Ne yazık ki halen bir çözüm bulunabilmiş değil. Bu durum şehrin insanını, yerli ve yabancı turistleri; haliyle şehrin ekonomisi ve turizmini olumsuz yönde etkilemektedir. Uçak biletlerinin yüksek fiyatlardan satılması vatandaşlarımızın cebini yakmakta, özellikle Ramazan Bayramı ve yaz tatili öncesi zor durumda bırakmaktadır. İsteğimiz ve beklentimiz; hemşehrimiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan’ın bu duruma el atması ve Trabzon'un mağduriyetinin giderilmesidir. Özellikle devlete ait hava yolu şirketlerinin sefer sayılarının arttırılması sorunun çözümüne katkısı olur düşüncesindeyim.” dedi.

Hüseyin Örs, konu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması için TBMM’ye soru önergesi verdi. 

Dr. Hüseyin Örs önergesinde "Dünya genelinde turist sayısının yükselmesinin en önemli faktörlerden biri de havayolu ile ulaşım imkânlarının artmasıdır. Son zamanlarda özellikle Trabzon’a yapılan uçak seferlerinde pahalılık sektör adına yaşanılan en önemli sorunların başında gelmektedir. Bu durum Trabzon şehrinin ekonomisini ve turizmini olumsuz yönde etkilemektedir.’’ diyerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması için 3 soru sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün Bakana sorduğu sorular şunlardır:

1-Trabzon ile yaklaşık aynı mesafedeki diğer şehirlere kıyasla daha yüksek olan Trabzon’a uçak bileti fiyatlarının düşürülmesi için Bakanlığınıza yapılan bir çalışma var mıdır? 


2-Uçak bileti fiyatları ile ilgili Trabzon ile aynı sorunları yaşayan başka şehirleri de kapsayacak şekilde fiyat artışlarının belli bir usul ve esasa dayandırılmasını öngören kapsamlı bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

3-Özellikle yaz mevsimiyle birlikte turistik seyahatlerin daha da artacağı düşünülürse; piyasanın insafına terk edilen uçak bileti fiyatlarının Trabzon ve diğer şehirlere yapılan uçak seferi sayısı ile de ilişkili olduğu dikkate alınarak; devlete ait hava yolu firmalarının sefer sayılarının artırılmasına yönelik bir çalışmanız ve talimatınız olacak mıdır?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap