SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İnsanlık enkaz altında kaldı!

İnsanlık enkaz altında kaldı!

30 Ocak 2019 Çarşamba - 10:09




Arsin’de kırsal bir mahallede hayatlarını sürdüren Paslı ailesi hastalanan torunlarını doktora götürmek için evlerinden çıktılar, döndüklerinde dünyal





Trabzon’un Arsin İlçesi Yeniköy Mahallesinde ‘bu nasıl insanlık’ dedirten bir dram yaşanıyor. Paslı ailesi hastalanan torunlarını doktora götürmek için evlerinden ayrıldılar, geri döndüklerinde ise evleri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yıkılmıştı. Evi yıkılan mağdur anne Gülsen Paslı, “İki kızım ve torunum ile bu evde yaşıyorduk. Bu ev müşterek anadan, babadan kalma bir ev ve 9 kardeşiz. Fakat diğer kardeşlerim gelip geçmezler. Biz burada hem hayvancılık yapıyoruz hem de bağ bahçe işleriyle uğraşıyoruz. Torunum rahatsızlandığı için merkeze doktora gittik. Doktordan döndüğümüzde evin olmadığını gördük. İlk başta heyelan gibi doğal afet oldu da yıkıldı sandım. Fakat dozerle yıkılmış, teker izleri de burada. Jandarmaya haber verdik, geldiler tutanaklarını tuttular” dedi.

HANGİ İNSANLIĞA SIĞAR

Paslı, “Evi kimin yıktığı belli değil. Küçük çocuklar dozerin geldiğini söylediler. Evi kardeşimin yıktığını düşünüyorum. Bize tebliğ edilen bir boşaltma kararı yok. Bir gece kardeşimi evin etrafında elinde çakmakla yakaladık. Jandarmaya haber verdik. Jandarma geldiğinde ‘çay içmeye geldiklerini’ söylediler. Jandarma da kızdı ki ‘gündüzler torbaya mı girdi, gidin buradan’ dedi. Kardeşimle aramızdaki anlaşamamazlıkta yaşlı annemizin bakımından başladı. O istiyor ki hep ben bakayım. Fakat onlar şehirde kaloriferli evde yaşıyorlar ve durumları çok iyi. Ben zaten fındık zamanı annemi alıp bakıyorum. Bu yüzden kardeşim tarafından evimin yıkıldığını düşünüyorum.  Bütün eşyalarım enkaz altında kaldı. Bir tavuğumda enkazda öldü. Maddi manevi çok zor durumdayım, kış günü bu yapılan hangi insanlığa sığar?” diyerek evini yıkanlara sitem etti.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap