SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kadın siyasetçilere kadınları sorduk... ''Neden kadın belediye başkanı yok?''

Kadın siyasetçilere kadınları sorduk... ''Neden kadın belediye başkanı yok?''

Karadeniz Özel

05 Aralık 2023 Salı - 10:54




Bölgemizde belediye başkanlığı koltuğunda bir kadın başkan göremez miyiz sorusuna cevap aradık






ÖZEL HABER : TUĞBA ÖZTÜRK

Mevcut siyasi partilerin il başkanları ve parti yöneticisi olan kadınlar Türkiye’de kadınları görmezden gelen siyasetin başarı şansı olmadığına dikkat çektiler


Türkiye’de neden yok denecek kadar kadın belediye başkanı vardır, özellikle Karadeniz’de neden başkanlık koltuğunda bir kadın belediye başkanı göremeyiz. Tüm bu soruları Trabzon’daki kadın siyasetçilerimize sorduk.

AK parti eski milletvekili Köseoğlu, “kadınları görmezden gelen bir siyasetin başarı şansı yoktur.” Derken, Ak Parti kadın kolları başkanı, Cihan” Bu kutlu mücadelenin sancaktarlığını kadınlarımız yapmıştır” şeklinde konuştu. CHP Kadın kolları başkanı Yavuz ise “bu eksiklik  kadın belediye başkanı çok istiyoruz” dedi, İyi Parti İl başkanı Başkan ise , “kadınlarımız bu alanda maalesef yoklar” diye konuştu.


AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Ayşe Sula Köseoğlu

KÖSEOĞLU, KADINSIZ OLMAZ

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Ayşe Sula Köseoğlu, ”Türkiye’de kadınları görmezden gelen bir siyasetin başarı şansı yoktur.  Topluma nüfuz etmenin en etkili yolu kadını siyasetin öznesi haline getirmektir. Kadınların desteğini arkasına alan siyaset kaybetmez. O nedenle  kadın  mahallede, beldede, ilçede ve ilde sorumluluk alarak ‘ben de varım’ demesini ve elini taşın altına koymasını arzu ediyorum. cesaretli kadınları yerel seçimlerde sorumluluk almaya, gelecek nesiller için elini taşın altına koymaya davet ediyorum” dedi.


AK Parti kadın kolları başkanı Ayfer Cihan

CİHAN, “BAŞARIDA EN BÜYÜK PAY KADINLARIMIZINDIR”

AK Parti kadın kolları başkanı Ayfer Cihan ,” Partimiz  kurulduğu günden beri her işini istişare ile yapan, istikametini milletimizle birlikte belirleyen bir partidir. Bu kutlu mücadelenin sancaktarlığını da hep kadınlarımız yapmıştır. Türkiye’de girmedik ev, dokunmadık gönül bırakmama hedefiyle çıktığımız yolda elde ettiğimiz her başarıda en büyük pay kadınlarımıza aittir. Hanımların teşkilat yönetiminden milletvekilliğine, belediye başkanlığından meclis üyeliklerine kadar siyasetin her kademesinde bugün geldiği yeri elbette önemli görüyoruz. Ama gidecek daha çok yolumuzun olduğunu da biliyoruz.

İŞTİŞARELER YAPIYORUZ

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, AK Parti kurulduğu günden beri bu mücadelenin sancaktarlığını kadınların yaptığını belirterek, “31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan  Mahalli ve İdareler Seçimleriyle ilgili olarak aday adayları açıklanırken dikkat çeken bir ayrıntıya rastlandı. kadın adayların sayısının düşüklüğü dikkat çekti. Geçmişten günümüze bakıldığında ise bölgede sadece iki kadın belediye başkanının görev yaptığı görüldü


CHP Trabzon il Kadın Kolu Başkanı Zerrin Yavuz

GÜZEL İSİMLER ÇIKIYOR

CHP Trabzon il Kadın Kolu Başkanı Zerrin Yavuz, “Elbette  belediyelerde kadın başkanlarının olmasını çok istiyoruz. Bunu çokta önemsiyoruz.  Bu ülkenin yarısı erkekse, yarısı da kadındır bu rakamlar bile ortada bir çelişkinin olduğunu gösteriyor Bunu küçük anketlerle de destekliyoruz. Baktığımızda  güzel isimlerde çıkıyor, bizler çok istiyoruz  kadın bir belediye başkanı, gündemimizde var gelecek günlerde olacak” ifadelerini kullandı.


İyi Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan

KADINLARIN BU ALANA GELMESİ GEREK

İyi Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, “Karadeniz bölgesinde kadınlarımız bu alanda yoklar maalesef. Geçmişten bugüne ata erkil toplum yapısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde olabilir bende çok isterim partimizde kadın aday görmek. Kadınların bu alana gelmelerini istiyorum.  Biz iş olarak değil de anne olarak düşünüyoruz ve geleceğe bakarak düşünüyoruz kadınların burada olması gerekiyor “ şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap