A+ A-
Yorum
10

Kadın temizlik görevlileri, Ortahisar’da fark yaratıyor

Yayın Tarihi: 17.09.2024 - 15:56
Başkan Kaya: “Geldikleri günden itibaren farklarını gösterdiler, emeklerine sağlık”

Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan 3 kadın personel, şehrin ana caddelerinin temizliğini büyük bir titizlikle yaparken, bu durum vatandaşların da takdirini kazanıyor.


Ortahisar Belediyesi tarafından istihdam edilen kadın temizlik personelleri, Uzun sokak, Maraş caddesi ve Kunduracılar caddesinin temizliğini gerçekleştiriyor.
Göreve geldiği günden bu yana kadınların iş hayatına katılmasına verdiği önemle dikkat çeken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde 3 kadın işçinin istihdam edildiğini söyledi. Atılan bu adımla birlikte Ortahisar sokaklarına kadın eli değeceği değerlendirmesinde bulunan Başkan Kaya, bu durumunun vatandaşlarda çevre bilincini de artıracağını kaydetti.

“TRABZON SOKAKLARI KADIN PERSONELLERE EMANET”


Kadın temizlik görevlilerinin önemli bir fark yarattığına dikkat çeken Başkan Kaya, “Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Geldikleri günden itibaren de farklarını fark ettirdiler. Uzun Sokak bir kadın temizlik personelimize, Maraş Caddesi ve Kunduracılar caddelerimiz de diğer iki kadın temizlik personelimize emanet. Bazı arkadaşlar şu tespitte bulundular; ‘yerde sigara izmariti vardı ben de yere atıyordum ama kadın arkadaşlarımızın çalıştığını görünce utandım, gittim izmariti çöp kutusuna attım. Bir daha yere atamadım.’ Böyle bir farkındalığın oluşmasına da katkı sağlamış oldunuz. Biz de sokaklarımıza kadın titizliği, kadın eli değsin istiyoruz. Trabzon’umuz daha güzel, daha temiz, daha yaşanılabilir bir kent olsun istiyoruz. Bu anlamda kadın personellerimizin desteğini alıyoruz, emeklerine sağlık diyoruz” dedi.

“İŞİMİZİ GURURLA YAPIYORUZ”


Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen kadın işçiler ise işlerini büyük bir heyecan ve gururla yaptıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya teşekkür eden kadın işçiler, “Başkanımıza bizi böyle bir projeyle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Trabzon’da kadın elinin değdiği her yer daha da güzelleşecek. Şaşırtıcı bir şekilde ve hiç beklemediğimiz düzeyde çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bize bu imkanı sağlayan başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Etiketler