SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi faaliyetlerine devam ediyor

Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi faaliyetlerine devam ediyor

14 Temmuz 2024 Pazar - 15:39




Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, binlerce kadının yararlandığı merkezin Trabzon’a önemli katkılar sağladığını vurguladı.





Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, binlerce kadının yararlandığı merkezin Trabzon’a önemli katkılar sağladığını vurguladı. 

Trabzon'da kadınların bireysel danışmalık hizmetleri alarak psikolojik olarak güçlenmelerine, aktif üretimde bulunmalarına ve sportif faaliyetlerle sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla 2023 yılında hizmete açılan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi büyük ilgi görüyor. Merkezden yararlanan kadın sayısının günde ortalama bin 403’e ulaştığı bildirildi. 





SPOR BÖLÜMÜ BİNLERCE KİŞİYE HİZMET VERDİ

Merkezin spor bölümünde 18 yaş üstü bireylere yüzme eğitimi, serbest yüzme, fitness, mat pilates, reformer ve zumba gibi alanlarda hizmet sunuluyor. Bu bölümde ayrıca fitness ve havuz alanı olmak üzere iki katta ayrı olarak üyelik yaptıranlara ücretsiz sauna ve buhar odası hizmeti de veriliyor. Bu alandan şimdiye kadar 18 bin kadın yararlandı. 

ÇOCUKLAR DA FAYDALANIYOR




Kadın Danışma Merkezi bölümünde, yetişkin birey danışmanlığı, çocuk ergen danışmanlığı, aile danışmanlığı ve beslenme danışmanlığı hizmetleri ücretsiz veriliyor. Kadın Danışma Merkezi’nden herhangi bir alandan yararlanmak isteyenler, merkezin web sayfası üzerinden online olarak seanslarını seçerek danışmanlık hizmeti alabiliyor. Bu alandan bin 293 kadın ve kız çocuğu destek aldı. Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nden psikolojik danışmanlık alan veya spor alanlarından yararlanan bireylerin 3-6 yaş arası çocuklarına da, hizmet aldıkları süre içerisinde ücretsiz oyun alanı desteği sağlanıyor. Oyun alanından şimdiye kadar bin 836 çocuk, bin 772 anne yararlandı. 

ATÖLYELER İLE İSTİHDAMA KATKI SUNULUYOR




İstihdam Merkezi bölümünde ise 10 adet atölye bulunuyor. Bunların 6'sının Trabzon’da kadın istihdamını destekleyecek şekilde üretim amaçlı kullanılması için çalışmalar devam ediyor. Yöresel formlarda tema çalışmaları yapan merkezde kenevirden kumaşlar dokunarak, giyim atölyesinde tasarım ürünlere dönüştürülüyor ve geleneksel el sanatlarının teknikleri ile işlenerek satışa hazır hale getiriliyor. 

BOTANİK PARK’TA SATIŞA SUNULACAK

İstihdam atölyelerinde üretilen ürünlerin yakında Botanik Park’ta oluşturulacak satış alanları başta olmak üzere, kentteki diğer turizm merkezlerinde satışa sunulması planlanıyor. Diğer 4 atölye ise hobi kursları ve workshop alanları olarak kullanılmaya devam ediyor. Bu kapsamda dezavantajlı gruplara yönelik tezhip, rölyef, geri dönüşüm workshopları yapılarak kadınların ve çocukların hem sosyalleşmeleri hem de toplumsal bilinç düzeylerinin artırılması hedefleniyor. 




KADINLARIN GÜÇLENMESİNE KATKI

Konferans ve Sergi Salonu bölümünde kamu kurumu ve STK’ların taleplerine göre ortak farkındalık programları, seminerler ve özel temalarda sergiler yapılıyor. Özellikle kadın temalı özel günlerde kişisel gelişim atölyeleri, sanatsal etkinlikler, farkındalık çalışmaları yapılarak kadınların güçlenmesine olanak sağlanıyor. Sadece kadınlara hizmet veren kafeterya alanında üyelere spor menüleri başta olmak üzere her türlü sağlıklı menülerle hizmet sunuluyor. Bu bölümde kadınlara özel toplu yemek organizasyonları hayata geçiyor. 




TRABZON VE BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nin şehir için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Merkezimiz şehrimizde ve bölgemizde yaşayan kadınlar için çok önemli bir konumda. Çok sayıda seçenekle her alanda hizmetini aralıksız sürdürüyor. Spordan danışmanlığa, istihdamdan seminerlere, kurslardan çeşitli organizasyonlara kadar her alanda faaliyet gösteriyor. Ayrıca şehrimizde yaşayan kadınların hayallerine kavuşmasına imkan sunuyor. Sağlıklı toplum ancak kadınların güçlü olması ile mümkündür. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak dur durak bilmeden bu noktada çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Daha kapsamlı projeleri hayata geçireceğiz. Her kesimden vatandaşımız için alternatifler üretmek görevimizdir” diye konuştu.





HABER MERKEZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap