SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kınalı kuzumun basın toplantısındaki izlenimleri
2.08.2024

İşi çok uzatmadan direkt kınalı kuzum ile KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın yaptığı basın toplantısı sohbetine başlayacağız. Kınalı kuzum, hoş geldin.

- Hoş gördük üstadım. Güzel kuzum, Rektör Beyin pazartesi günkü yaptığı basın toplantısını izlemişsindir.

- Üstadım, izlemez olur muyum, basın toplantısını sonuna kadar izledim. Ancak toplu çekilen hatıra fotoğrafına girmedim. Kınalı kuzum iyi ettin. Fotoğraflardan uzak dur, kendini yalandan yere deşifre etme.

- Üstadım, haftalardır yazıp çiziyoruz, çok ciddi iddialar ortaya koyuyoruz, inan Hamdullah Beyin yaptığı basın toplantısında bizim ortaya getirdiğimiz iddiaların hiçbirine hoca cevap vermedi. Zira bu bağlamda soru soran da olmadı. Güzel kuzum, sen sorsaydın, o kadar mı kötüydü basın toplantısı?

- Üstadım, hem kendini deşifre etme diyorsun hem de sen soru sorsaydın diyorsun, seni de anlamakta zorluk çekiyorum! Basın toplantısıyla ilgili şunu söyleyeyim: Hamdullah Beyin basın toplantısı ‘Dağ fare doğurdu’ sözünü hatırlattı bizlere. Kınalı kuzum, demek ki hocanın konuşacak çok fazla bir şeyi yoktu.

- Üstadım ne diyorsun sen Allah aşkına! Hamdullah Bey koskoca bir üniversite yönetiyor. Bu üniversite de KTÜ gibi bir marka, gerçi marka da ortada kalmadı ya... İyi ki Turgay Beşyıldız vardı basın toplantısında, yine o sordu, Hamdullah Bey sorulara kem küm diye cevap vermeye çalıştı. Bir de hakkını teslim edelim, Ahmet Külekçi vardı. Külekçi de birkaç soru sormaya çalıştı Hamdullah Beye. Kınalı kuzum, kalabalık değil miydi basın toplantısı?

- Üstadım olmaz mı, her toplantılarda olduğu gibi aynı kadro oradaydı. Bildiğimiz gibi yine çanak sorular soruldu Rektör Beye, Rektör Bey de bu sorulara anten niteliğinde cevaplar verdi. Yani iş çanak antene döndü... Pazartesi günkü toplantının muhtevası aynen bu şekildeydi. Kınalı kuzum, Hamdullah Bey hiç mi bir şey söylemedi? Bu dönem de rektörlüğe devam etmek istiyor...

- Üstadım ne söyleyecekti? KTÜ’de onlarca sorun varken, öyle böyle olmayan iddialar dolaşırken, Hamdullah Bey ne diyecekti? Aslında söylemesi gereken çok şey vardı ama konuşmamayı tercih etti. Ancak benim gözlediğim Hamdullah Beyin gardı düşmüş, dağılmış gördüm onu, ben yanılmam biliyorsun bu konularda... Belli ki kampüste dolaşan iddialar hocayı sarsmış. Kınalı kuzum, bilirsin, biz hocanın asla kişiliğine, kimliğine, adamlığına bir şey demeyiz, dememeliyiz de. Biz hocanın yönetim şeklini eleştiriyoruz. Hocanın KTÜ’de yarattığı boşluğu dile getiriyoruz. Biz hocanın KTÜ ile ilgili hiçbir sorunu çözmediğini seslendirmeye çalışıyoruz. Biz hocanın FETÖ denen örgütle mücadele etmemesini, bundan dolayı da tekrar rektörlüğe atanmamasını gündeme taşımaya çalışıyoruz.

- Üstadım doğrudur, bak KTÜ’de basın toplantısına giderken, Hamdullah Beyi destekleyen önemli bir isme rastladım, o isim bir başka isimle konuşurken ona şöyle diyordu, “Rektörle ilgili söylenenlerin hepsini biliyoruz, hepsinden haberimiz var ancak ne yapalım yine ona destek vermek zorundayız.” Ben kuzu kulaklarımla bu sözleri duyunca yemin ediyorum şoke oldum. Kınalı kuzum, neden şok oluyorsun ki, durum bundan ibaret değil mi?

- Üstadım, hocayı belli ki kerhen destekliyorlar, yav KTÜ’yü düşünen yok, nasıl bir zihniyet bu? Yazıklar olsun! Biz diyoruz ki KTÜ elden gidiyor, adamlar diyor ki doğrudur, söylenenleri bizler de biliyoruz ama yine de destekleyeceğiz hocayı... Yuh ki ne yuh! Kınalı kuzum, bu gibi insanların mutlaka Hamdullah Beyden beklentileri vardır, onun için körü körüne destekliyorlardır hocayı.

- Üstadım, ben onu bunu bilmem, Hamdullah Bey yöneticiliğinde çuvallamıştır. KTÜ’yü taşımada not verilsin, on üzerinden iki verilir kendisine, zaten bunu basın toplantısında da ispat etti. Basın toplantısında bir ara akıl tutulması yaşadım. Rektör Bey bir ara konuyu Farabi Hastanesine getirdi, orada o kadar sorun varken, Rektör Bey kalkmış Farabi’nin otoparkından bahsediyor. Neymiş efendim muhteşem bir otopark olmuş! Arkadaş Farabi Hastanesine tedavi için giden bir hasta hastaneden tedavi olup çıkarken, tabiri caizse üzerinde don atlet kalarak hastaneden çıkış yapıyor, o da yapabilirse... Hoca çıkmış ne diyor? Otopark muhteşem olmuş ve kentteki en uygun otoparkmış. Vay anasını sayın seyirciler, duyan duymayana haber versin! Farabi Hastanesinin otoparkı çok güzel ve ucuzmuş, meydanda otopark aramaya gerek yok! Herkes Farabi Hastanesinin otoparkını kullansın. Ulan ben akıl tutulması yaşıyorum tamam anladım da hoca, bu sözleri söylerken nasıl bir haletiruhiye içerisinde söylüyor onu anlamıyorum. Kınalı kuzum işi çok büyütme, baştan dedik ya KTÜ’de yönetim anlayışı bu. Ne o kimse KTÜ’de FETÖ yapılanmasından kripto FETÖ’cülerden, FETÖ soruşturması geçiren öğretim görevlilerinin yurt dışına gönderilişlerinden vazgeçtik bir sorucuk sormadı mı Hamdullah Beye?

- Üstadım kim soracak, kim bu konulara girebilir? Dedik ya basın toplantısı çanak anten sorularına döndürüldü diye. Bilirsin benim kuzu kulağım iyi duyar ve her yerden haber alır. Bizlerin gündeme getirdiği iddialar Ankara’da üst düzey her birimle buluşuyormuş, Ankara KTÜ’yü konuşuyormuş. Cumhurbaşkanının makamına kadar KTÜ ve Rektör Beyle ilgili yaşanan ne varsa buluşturuluyormuş… Kınalı kuzum, biz bize düşen görevi ifa ediyoruz. Bizim çocuklarımızın ve yakınlarımızın KTÜ ile ilgili uzaktan yakından hiçbir bağlantısı yok. Üstelik ne bizim ne yakınlarımızın bir beklentileri de yok. Sonra çiğ et yemedik ki karnımız ağrısın! O nedenle biz görevimizi yapıyoruz kuzucuğum, biz gazetecilik yapıyoruz. Ha untuyordum, hiçbir rektör adayıyla da ne tanışıklığımız ne dostluğumuz ne de ahbaplığımız vardır. Velev ki olabilir de, olsa da hiç fark etmez, kim görevini kötüye kullanıp kim FETÖ denen yapılanmayla mücadele etmiyorsa, kim onları koruyup kolluyorsa, bu kim olursa olsun, mücadelemiz aynen devam eder, her şeyi yazdık, yazmaya da devam ederiz. Bizim derdimiz KTÜ’dür.

- Üstadım, sizin meslek çok dejenere olmuş, mesleğiniz kusura kalma da yerlerde sürünüyor, basın toplantısında eline mikrofonu alanı tanımıyorum, ismini de bilmiyorum, adam kalkmış soru sormak yerine verilen kahvaltı için Rektör Beye teşekkür ediyor, Allah aşkına mesleğinizin geldiği duruma bir bakar mısınız? Yani kusura bakma da bir kahvaltı mı her şeyi hallediyor? Kınalı kuzum bu konuda sonuna kadar sana katılıyorum. Ne söylersen de haklısın, ben o nedenle gitmiyorum basın toplantılarına, bu konularda sana boynumuz kıldan incedir, maalesef meslek bu duruma geldi, baksana gazeteciler cemiyeti ile ilgili söylenenlere, iş ayyuka çıkmış. Yazık, ne diyeyim başka?

- Üstadım, Rektör Bey konuşmasında kampüsü gören herkes ‘burada okusaydım’ deyiveriyormuş.’ Rektör Bey, sanki Amerika’yı yeni keşfediyor. Ben rektör olmadan önce Hamdullah Beyin kampüse yumuk gözle gidip geldiğini zannediyorum. Buradan bir kez daha bütün Türkiye’ye seslenmek istiyorum. KTÜ’nün kampüsü Türkiye’de en iyi kampüslerden birisidir. KTÜ kurulduğundan beri böyledir. Marka değeri müthiştir. Son dönemlerde o marka yerlerde sürünüyor... Eğer ki ismi KTÜ olmazsa inanın KTÜ’yü yerden macun kaşığı ile kazıyor olacaktık. Kınalı kuzum, o nedenle diyoruz ki, KTÜ’de değişim şart. O nedenle diyoruz ki Hamdullah Bey ikinci kez rektör yapılmamalı. O nedenle diyoruz ki, kim Hamdullah Beye destek oluyorsa, olmaya devam ediyorsa vebal altındadır, gün gelir bu vebal altında kalırlar, benden söylemesi. İstersen Rektör Beyin basın toplantısını noktalayalım ne dersin?

- Üstadım, sözün özü şudur: Hamdullah Beyin yaptığı basın toplantısında ‘La Fontaine’den masallar’ dinledik. Ben orada gördüm ki, senin dediğin gibi vizyon bitmiş ve bundan dolayı da ne olursa olsun KTÜ değişim istiyor, hem de ivedilikle. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a siyasiler mutlaka anlatmalıdırlar. Güzel kuzum Ankara’ya ilgili ve yetkili yerlere en ince ayrıntısına kadar konular gidiyor, gitmelidir de, hiç kimse bunu yapmıyorsa rektör adayları yapmalıdır, gerçekleri üst makamlara anlatmalıdırlar, bu onların görevi ve borcudur. Rektör olsun olmasınlar, bir de şöyle bir algı oluştu, Hamdullah Bey olmasında kim olursa olsun, düşünebiliyor musun iş o noktaya kadar gitmiş. Artık kimse liyakata bile bakmıyor. Yazık oluyor KTÜ’ye. Herkesin gördüğünü maalesef Hamdullah Beye destek verenler göremiyor, işin en kötü tarafı da burası... Dip not: Makine Mühendisleri Odası Rektör Beyi destek ziyareti yapmış. Bu anlamda üniversitemize 4 yılda önemli hizmetleri olduğunu vurguladı meslektaşları Rektör Beyin. Merakımız Makine Mühendisleri Odası KTÜ’ye hangi gözlükle bakıp KTÜ hakkında böylesine bir yorum yaptı acep? KTÜ içerisindeki oluşan yapılanmalardan, olup bitenlerden acaba Makine Mühendisleri Odası Başkanı ve yönetiminin haberleri var mıdır? Bir de bunlar hakkında yorum yapsalar ya...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap