SON DAKİKA



Haber > Trabzon > M. Salih Akyüz; 'Yeni Belediye binası onkoloji has

M. Salih Akyüz; 'Yeni Belediye binası onkoloji has

01 Mart 2019 Cuma - 10:21




CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz’ün gurur projesi…





CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, Ortahisar Belediyesi'nin yeni binasını onkoloji hastanesi olarak değerlendireceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin manşetinden duyurduğu haberde Trabzonspor’lu futbolcu Abdulkadir Parmak’ın kanserle savaşan kuzeni Ahmet Bozali’nin sesine kulak vermiştik. Bozali, tüm kanser hastaları adına Trabzon’a Onkoloji Hastanesi istemişti. Bu sese CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz de duyarsız kalmadı. CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı M. Salih Akyüz, Trabzonspor'un Göztepe galibiyetinde oynadığı futbol ve attığı golle yıldızlaşan Abdulkadir Parmak'ın Göztepe maçı sonrasında "Ben savaşarak Trabzonspor formasını giydim. O da savaşarak bu hastalığı yenecek" dediği kuzeni Ahmet Bozali’nin Onkoloji Hastanesi talebinin projeleri arasında yer aldığını söyledi. 

- Geçtiğimiz haftalarda açıkladığınız Onkoloji Hastanesi projenizle kanser hastalarına büyük bir umut oldunuz. Kanser tedavisi gören Ahmet Bozali’nin isyanı ile de Onkoloji Hastanesi yeniden gündeme geldi.  Yeni Belediye Binasını Onkoloji Hastanesi yapma düşünceniz nasıl oluştu?

Pazarkapı'da 49 milyon TL'ye mal olan Ortahisar Belediyesi Hizmet Binası olarak planlanan binayı kendimiz için kullanmayacağız. Mevcut bina bizim için yeterli. Teknolojiyi iyi kullanıldıkça mekanlar küçülüyor. Daha büyük mekânlara ihtiyaç yok. Biz o koltukları, kürsüleri ne yapacağız? Bizim önceliğimiz vatandaşımızın ihtiyaçlarıdır. Bu anlamda yeni yapılan belediye hizmet binasını hastane olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Trabzon'un acilen Onkoloji Hastanesi'ne ihtiyacı var. Onkoloji hastaları ile diğer hastaları ayırmak daha kaliteli hizmet vermek gerekiyor.  Kaliteli sağlık hizmeti verebilecek hastane guruplarının yönetim kurulları ile görüşeceğim ve Trabzon'a davet edeceğim. "İşte bina, hastaneyi buraya kurabilirsiniz" diyeceğim. Trabzonsporlu futbolcumuz Abdulkadir’in kuzeni Ahmet Bozali kardeşimizin ve tüm kanser hastalarının umudu olan Onkoloji Hastanesi’ni Trabzon’a kazandıracağız. Kanser hastalarının Ankara-Trabzon- Samsun trafiğini bitireceğiz. Derman belediyeciliğinin gereğini yapacağız.

HİZMETTE KALİTE DÜŞTÜ


Trabzon’daki mevcut hastanelerle ilgili de sorunlar var.  Mesela Kaşüstü’ne yapılan hastane ulaşılabilirlik noktasında çok tartışılmıştı. Numune Hastanesi’nin işlevselliğini de olumsuz yönde etkilemişti. Mevcut hastanelerin durumu hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Kaşüstü’ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne daha yapım aşamasındayken karşı çıkmıştık. Sağlık hizmetini ulaşılamayan bir alana yapmak hangi aklın ürünüdür. Merkezdeki hastanelerin bazı bölümlerini Kaşüstü’ne taşıyorlar, ya da Numune Hastanesi’nin doktoru bir gün Numune Hastanesi’nde bir gün Kaşüstü’nde hasta bakıyor. Fatih Devlet Hastanesi geniş bir araziye sahip olmasına rağmen binanın fiziki şartları yenilenmiyor, geliştirilemiyor, hizmet kalitesi arttırılamıyor.

Hastanelerin acilleri poliklinik haline gelmiş durumda. Özel hastaneler artık eskisi gibi değil. Devlet, özel hastanelerden desteğini çekince kalem kalem zam yaptılar. Vatandaş devlet hastanesinde çile çekmemek için mecburen özel hastanelere gidiyor. Sağlık hizmetini parayla satın aldığı özel hastanelerde bile kaliteli hizmet alamıyor. Bu sorunları biliyoruz, her zaman dile getirdik, sesimiz artık daha gür çıkacak ve bu sorunların takipçisi olacağız.

ŞEHİR HASTANESİ, 25 YIL ÖNCE TERK EDİLMİŞ BİR SİSTEM


Şimdi Şehir Hastanesi yapacaklarmış. Şehir Hastaneleri dünyanın hiç bir yerinde kabul görmemiş bir sistem. 25 yıl önce terk edilmiş bir sistemin peşinde koşuyorsun. Şehir Hastanesi yapıldığında diğer hastaneler kapatılacak. Hastanelerin bulunduğu mahallelerdeki canlılığı bitireceksin, insanların sağlık hizmetini uzaklaştıracaksın, bütün hastaneleri spor kompleksi olarak planlanan dolgu alanına taşıyacaksın. Her şeyi anayoldan ulaşılır hale getirdiler. Bu olacak iş değil. Bu zenginlik nereden geliyor bunu da anlamıyorum. Bir şey yapıyorsanız amacına uygun, ulaşılabilir ve güvenli olması lazım. (Devamı gelecek…)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap