SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Meclis'te tartışmalı oturum

Meclis'te tartışmalı oturum

15 Mayıs 2024 Çarşamba - 17:50




Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantıları devam ediyor.





Toplantının dün gerçekleştirilen oturumunda Akçaabatlı ilgili iki madde de gündem edinildi.

Toplantı gündeminin 10. Maddesinde yer alan “Akçaabat ilçesi, Cevizli Mahallesi 101 ada 56 parsel de kayıtlı 238.999,31 m² yüzölçümlü taşınmaz ile Akçaabat ilçesi Kirazlık Mahallesi 1658 ada 37 parselde kayıtlı 95.881,70 m² yüzölçümlü mera niteliğinde taşınmazların mesire ve piknik alanı olarak kullanılması için ‘Kamu Yatırımı Kararı’ alınması” talebinin müzakeresinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu’ndan Mustafa Çankaya söz aldı.

Konuşmasında bölge halkı ve muhtarların bu tahsis değişikliğinden haberi olup olmadığını sorgulayan ve eğimi fazla olan bu alanın hem de yakınında taş ocağı varken piknik alanına dönüştürülmesinin sağlıklı olup olmayacağını dile getiren Meclis Üyesi Mustafa Çankaya, araziden hafriyat alınıp alınmayacağı ile tahsisle dair ön bir çalışma, görsel ve ön rapor olup olmadığı sorusunu da yönetime yöneltti.

Bu endişeler ışığında bu kadar yüksek yüzölçümüme sahip bir alanın kısa bir müzakere ile tahsisinin değiştirilmesini uygun bulmadığını belirten Çankaya, maddenin gündemde tutulmasını ancak oylanmamasını istedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de Çankaya’nın endişelerine hak veren bir konuşma yaptı. Ancak, mevcut arazinin Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ait olması ve ön çalışmanın yapılabilmesi için kamu Yatırımı Kararı alınması gerektiğine vurgu yapan Başkan Ekim, proje çalışmalarının yapılabilmesi adına karar alınabileceğini, ancak uygulamaya geçmeden önce projenin mecliste oylanmasının ardından uygulamaya geçilmesini istedi.


Yapılan oylamada CHP Grubu’nun ret oyuna rağmen karar kabul edildi ve Kamu Yatırımı Kararı alındı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap