SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Muhammet Erkan: Trabzon’da bir emeklinin yaşaması imkansız

Muhammet Erkan: Trabzon’da bir emeklinin yaşaması imkansız

17 Temmuz 2024 Çarşamba - 15:42




Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıların, beceriksiz ve yetersiz iktidar politikalarının halkımız üzerindeki olumsuz etkilerini bir kez daha gözler önüne sermek istiyorum.





İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Muhammet Erkan emeklilere yapılan son zammı değerlendirirken 'Trabzon’da bir emeklinin yaşaması imkansız' ifadelerinde bulundu.

Muhammet Erkan; İktidar, emekli maaşlarını 10.000 TL'den 12.500 TL'ye çıkarttı. Tablo ne yazık ki pek iç açıcı değil. Zira, emekli maaşlarının artışı, ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında yetersiz kalmaktadır. Emeklilerimiz, her geçen gün artan gıda, kira, enerji ve sağlık giderleri karşısında zorlanmakta, hayat standartlarını koruyamamaktadır.

Emeklilerimizin yaşam kalitesi ciddi şekilde düşmüştür. Emekliler yılı ilan 2024 yılınının aslında emeklilerimizi anmak için yas yılı olarak ilan edildiğinin farkına şu an varıyoruz. Çünkü son yapılan zam ölüm döşeğindeki emeklilerin üzerine diri diri toprak atmaktır. Yoksulluk sınırını bırakın artık açlık sınırının altında kalmışlardır. İktidar emeklilerimizi yaşamdan da emekli etmek istemiştir. Emekliyi yük olarak gören iktidar yetkililerini uyarıyorum, bu yanlıştan vazgeçin. Emeklilerimiz açlık, yoksulluk ve ölüme terk edilemez. 

Şehrimiz özeline inecek olursak, Trabzon’da bir emeklinin yaşaması artık imkansız. Şehrimizde kira fiyatları tabiri caizse uçmuş durumda. Birçok evin kirası 15.000 TL'yi aştı. Bu emeklilerimiz için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Sadece kira ödemek bile emeklilerimizin maaşlarını aşmakta ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamalarını imkânsız kılmaktadır.

Emekli maaşlarındaki artış beklentinin çok altında kalırken, Trabzon’daki ekmek gramajlarının düşürülmesi, halkımızın zaten zorlandığı ekonomik koşullarda daha da fazla mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır. Ekmek fiyatları sabit kalırken, gramajların düşürülmesi halkımızın alım gücünü olumsuz etkilemekte ve adeta gizli bir zam anlamına gelmektedir. Trabzon’da işler artık emekliler için daha da zorlaşmıştır.

Trabzon’dan iktidara çağrıda bulunuyoruz, halkımızın ekonomik sıkıntılarını hafifletecek, yaşam standartlarını yükseltecek ve adil bir ekonomik düzen sağlayacak politikalar üretin. Emeklilerimizin maaşlarının enflasyon karşısında erimesine, onların ölmesine izin vermeyin. Halkımızın temel gıda maddelerine ve barınma hakkına ulaşımını zorlaştıran uygulamalara son verin. Siz beceremiyorsanız İYİ kadrolarımız hazır, bırakın ekonomiyi biz düzeltelim.

İYİ Parti olarak, halkımızın yanında durmaya, sorunlarını dile getirmeye ve çözüm yolları aramaya devam edeceğiz. Trabzon halkının ve Türkiye genelindeki tüm vatandaşlarımızın daha iyi bir yaşam standardına sahip olması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

HABER MERKEZİ

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap