A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 26.08.2024

Yayın Tarihi: 26.08.2024 - 09:07
Olaylar ve Yaşananlar | 26.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

ARZU VEKİL NASIL MHP’Lİ?

Türkiye Cumhuriyeti 25-26-27. Dönem Milletvekilliği yapan Milletvekili Arzu Erdem geçen hafta Emekli Tümamiral akademisyen ve yazar Cihat Yaycı ile birlikte Trabzon’a gelerek bir takım ziyaretlerde bulundular. Sümela’da yapılan ayine karşı basın toplantısı düzenleyip Trabzon ve ülke gündemi üzerine açıklamalar yaptılar. İyi güzel de MHP eski Milletvekili olduğunu dile getiren Arzu Erdem onca ziyaret programına neden MHP Trabzon İl Teşkilatını almadı ki. Ya da bu ziyaretlerden MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ve Genel Merkezin haberi var mı? Yok! MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar Arzu Erdem’in çalışmaları tamamen partimizin dışındadır ve kendi şahsi çalışmalarıdır diyerek net bir tavır koydu. Ayar’ın bu tavrı doğru. Arzu Hanım gittiğiniz ziyaretlerde, katıldığınız televizyon programlarında ve basın açıklamalarında eğer “eski MHP Milletvekili” sıfatını kullanıyorsanız o zaman Trabzon’a geldiğinizde partinizin il başkanı ve yönetimine bilgi de vereceksiniz?

ÇEKİL BİR KARE FOTOĞRAF GERİSİ GELİR!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ile hafta sonu bir toplantı gerçekleştirdi. İl Başkanı Mumcu’nun açıklamasına göre toplantıda teşkilatların son durumu masaya yatırılırken, kentte devam eden ve yapılması planlanan projelerle ilgili de fikir alışverişinde bulunuldu. Çekil bir kare poz, servis et medyaya, yayınla sosyal medyadan. Fotoğrafın ne altı var ne üstü. Trabzon’da AK Parti cephesi sosyal medya üzerinden yapılan bu algıya sığınmış durumda. Trabzon’da emekli-fındık ve çay üreticisi perişan, okullar açılıyor, anne-babalar dertli, üniversite öğrencileri şehirde kiralık ev bulamıyor, bulsalar ateş pahası, sokaklar dert küpü. Siz hala toplandık, konuştuk, poz verdik havasındasınız.

KARADENİZ GAZETESİ OLARAK UYARMIŞTIK!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son zamanlarda basında yer alan bazı özel okulların kitap, kırtasiye ve diğer öğretim materyallerini fahiş fiyatla velilere sundukları yönündeki haberler ile Bakanlığa ulaşan şikayetleri yakın takibe aldı. Şikayetler üzerine Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner'in imzasıyla özel okullara yönelik "özel okullarda fahiş fiyat artışı" konulu 81 il valiliğine yazı gönderildi. Karadeniz Gazetesi olarak bizler de bu konuyu gündeme taşımış ilgili kurumları uyarmıştık.

KRİZ EN ÇOK ONLARI VURDU!

Üniversite kayıtları önceki gün itibarıyla sona erdi. Öğrencilerin üniversite tercihlerindeki en belirleyici etken ekonomik kriz oldu. İstediği bölümü okuma hayali kuran birçok öğrenci şehir dışında bir tercih yapamadığı için ailesinin yaşadığı kente ve onların evine mahkûm kaldı. Büro Emekçileri Sendikası geçtiğimiz günlerde 4 kişilik bir ailenin 2024 Ağustos ayı açlık sınırını 26 bin 832 lira olarak açıkladı. Bir öğrencinin aylık yaşam maliyeti ise en iyi ihtimalle 20 bin liraya tekabül ediyor. Bu tablo rehberlik uzmanı Salim Ünsal’ın geçen yıl büyük şehirlerde üniversite tercih eden öğrencilerin sayısında büyük bir düşüş yaşandığını gösteren verileri daha anlaşılır hale getiriyor. KYK yurdu kapasitesi geçen yıl 950 bine yükselmişti. Kapasite artışı 100 bine yaklaşsa da bunun 33 bin 806’sı var olan yurtlardaki yatak sayısı artırılarak yapılmıştı. Geçen yıl 898 bin 24 öğrenci üniversitelere yerleşmesine rağmen KYK yurtlarına başvurusu kabul edilen öğrenci sayısı 424 bin olmuştu. Örgün öğrenim içerisindeki öğrenci sayısı ise 4 milyon civarında. Geçen seneye göre yurt ücretleri yüzde 60 zamlandı. KYK bursu ve kredisi 2000 TL iken İstanbul’da yurt fiyatları 30 bin liraya kadar çıkabiliyor.

MUHAMMET BAŞKAN OĞLUNU EVLENDİRDİ

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hasan Toktaş ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın hafta sonu Trabzon’a gelerek İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Opr. Dr. Muhammet Erkan'ın oğlunun düğününe katıldı. FatmaMehmet Salih Gençcelep çiftinin güzel kızı Şule ile Gönül-Muhammet Erkan çiftinin yakışıklı oğlu Yavuz kardeşlerimize bizler de Karadeniz Gazetesi ailesi olarak mutluluklar dileriz.