A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 20.06.2024

Yayın Tarihi: 20.06.2024 - 08:54 | Güncelleme Tarihi: 20.06.2024 - 08:49
Olaylar ve Yaşananlar | 20.06.2024

İYİ PARTİ ORTAHİSAR YÖNETİMİ BELLİ OLDU

İYİ Parti Trabzon yeni Ortahisar ilçe yönetimi belli oldu. İYİ Parti Trabzon'da yaşanan İl Başkanı değişimi sonrası il yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri yeni il başkanı Muhammet Erkan önderliğinde açıklanmıştı. Göreve gelen yeni il başkanı Muhammet Erkan ilk olarak Ortahisar ilçeyi kurarak işe başladı. Ortahisar'a atanan İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Kemal Eraydın kendine 33 Asil 11 yedek üyeden oluşan bir ilçe yönetimi kurdu.Koray Aydın'ın kongrede yaşadığı süreçler sonrası özellikle karadeniz bölgesinde ciddi istifalar yaşanan İyi Parti böylece yavaştan toparlanma sürecine girdi. Seçim sonrası kartların yeniden karıldığı siyaset arenasında, İyi Parti bu süreci en az zaiyatla atlatarak partiyi yeni isimlerle güçlendirmeye devam edeceği belirtiliyor.

TRABZON'DA EMEKLİLERE BİR İNDİRİM DAHA

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ilan edilen "Türkiye Yüzyılı 2024 Emekliler Yılı" çağrısına yaptığı çeşitli indirimlerle destek vermeye devam ediyor. Geçtiğimi günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesinde alınan bir karar ile emeklilere %50 su faturalarında indirim yapılmıştı. Bu indirimin ardından bu kez EYOF Sosyal Tesisleri'nde yüzde 20'lik bir indirime gidildiğini belirtildi. Emeklilerin hayatını kolaylaştırmak ve onların sosyal alanlarda daha çok vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla yapılan indirimlerin emekliler tarafındanda olumlu olarak karşılandığı belirtildi. Ekonomik kriz ile birlikte artan fiyatlar altında az maaşları ile ezilen emekliler bu indirimler ile hiç olmazsa biraz rahat nefes alabilecek ve biraz sosyalleşebilecek.

KARAL'I ÜZEN TELEFON

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rize'li Hasan Karal yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı dolayısıyla bu yıl vatandaşların kurban ibadetini yapamadıklarını belirtti. Hasan Karal kendisine bayramda gelen bir telefonla durumu örneklendirirken ''Bir emekli memur içi sızlayarak ‘Ben bayramda kurban kesersem 1 ay boyunca evime ekmek götüremem’ diye dert yakındı" Türkiye’de milyonlarca insanın bayramı buruk karşıladığını üzülerek görüyoruz.Kurban fiyatlarının son 1 yılda yüzde yüzün üzerinde arttı.Bu nedenlerle kesim oranlarıda ciddi bir miktarda düştü.Emekli maaşının 10 bin, asgari ücretin 17 bin olduğu bir ülkede bir maaşıyla bile insanlar kurban kesemiyor.Kurban fiyatlarının yurt dışına göre 3 kat daha pahalı olduğu ülkemizde bu yıl ne yazık ki en buruk bayramlardan birini kutladık' dedi.

UZUNGÖL SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Kurban Bayramı ve yaz tatilini geçirmek için birçok Arap turist Karadeniz Bölgesi’ni ziyaret ediyor. Trabzon’da bulunan şehrin en turistik bölgelerinden olan Uzungöl de Arap turistler tarafından ziyaretçi akınına uğradı. Ünlü turizm bölgemiz Uzungöl ne yazık ki bu sefer doğal güzelliği, dillere destan doğası ile gündem olmadı! Bayram gününde sebebi belirlenemeyen bir kavga yaşandı. Kavga büyüyerek bir kişini diğer kişiyi göle atması ile son buldu. İtişme sonrası bir turist korkulukların kırılması ile Uzungöl'ün içine düştü. Çevredeki vatandaşların yardımı ile gölden çıkarılan turist ve yaşanan bu kavga o an ordaki kişiler tarafından kameraya alınarak sosyal medyada paylaşıldı. Bir anda yayılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Uzungöl'ün altyapı sorunları, kavgalar, uzun araç kuyrukları ile gündeme gelmesi ise oldukça üzücü.Trabzon Turizimin lokomotifi haline gelen ve her yıl milyonlarca turisti ağırlayan bölgemizin bu tür kötü algılarla gündeme gelmesi bizlere yakışmıyor.

GİRİB GİRESUN'DA STK VE SİYASETİ BULUŞTURDU

Giresun İş İnsanları ve Bürokratları Derneği (GİRİB) Giresun Kalesi'nde Geleneksel Kahvaltı ve Bayramlaşma Programı düzenledi.Genel Başkan Kemal Tokmak'ın öncülüğünde, bu bayram 7'ncisi düzenlenen anlamlı etkinliğe parti il başkanlarının yanı sıra bir çok STK ve belediye başkanları katıldı.Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında ''Giresun için tek yumruk halinde çalışmaya karar verdik. Giresun için birliktelik zamanıdır. Sizlerin kalbinin Giresun için attığını biliyorum. Giresun Belediyesi ile GİRİB iş birliği artarak devam edecektir.’’ ifadelerinde bulundu.

HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün
Etiketler