SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ömer Hakan Usta "Hakkımızın gasbedilmesine müsaade yok"

Ömer Hakan Usta "Hakkımızın gasbedilmesine müsaade yok"

27 Şubat 2024 Salı - 10:41




Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta Karadeniz’e konuştu.





Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, gazetemiz Karadeniz’e özel açıklamalarda bulundu.  Akaryakıta art arda gelen zamlar ve maliyetlerin yüksekliğin bahseden Usta, Trabzon’da yapılması planlanan hafif raylı sisteme de değindi. Dolmuşların dönüşüm süresinden bahseden Usta, “Biz Türkiye’de bir ilki başardık ve bunun haklı gururunu yaşadık. Pandemi döneminde hayat durdu, biz elimizi taşın altına sokarak dolmuşların dönüşümünü sağladık” dedi.

İşte Usta’nın açıklamaları:

MALİYETLER YÜKSELDİ

Bizler en son altı ay önce bir zam talebinde bulunmuştuk. Bugün geldiğimiz noktada maliyetler yükseldi, asgari ücret vs artış oldu derken zam kararı hasıl oldu. Yüzde 30’luk bir zam devreye soktuk. Makul bir seviyeye oldu her iki taraf içinde. Bizim isteğimiz şudur: Kullanımlarımız normal bir seviyede kalsın ki bizlerde zam yapmak durumunda kalmayalım.

DÖNÜŞÜMÜN HAKLI GURURUNU YAŞADIK

Biz Türkiye’de bir ilki başardık ve bunun haklı gururunu yaşadık. Pandemi döneminde hayat durdu, biz elimizi taşın altına sokarak dolmuşların dönüşümünü sağladık. Böyle zor bir dönemde dönüşüme imza attık. Kaliteli güzel ve temiz araçlarla hizmet verilmesini sağladık. Bugün ise arabalarımız ile temiz bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.

AKARYAKITA SÜREKLİ ZAM GELİYOR

Hayat zorlaştı, içinden çıkılmaz bir hal aldı. Zam yapma hevesinde değiliz. Bana göre yeni yapılan zam da yüzde 30’un üzerinde olabilirdi. Ama yine makul tutmaya çalıştık. Süreç belirsiz yakıta sürekli zam geliyor, biz de gözlemleyip ona göre hareket ediyoruz. En fazla kullandığımız giderimiz akaryakıt. Amortisman giderleri de var bunun yanında ve baktığımızda kazancımız olumsuz yönde etkileniyor.

BACASI TÜTMEYEN TEK FABRİKADIR ŞOFÖR ESNAFI

Hafif raylı sistem yapılması planlanıyor, ben buradan şunu söylemek isterim, şehirde bacası tütmeyen tek fabrika şoför esnafımızdır, 15 bin civarında bir kitleye hitap ediyor. Şoför esnafımız bu fabrikaya sahip çıkmalı. Tabii ki şehir gelişsin, gelişmelide ama bizlere de bir alternatif sunulmalı. Zamanı gelince esnafımızın lehine olacak şekilde kararlar alınacaktır.

HER AY BİR PLAKET

Şoförlere eğitim verme programlarımız var, şimdiye kadar 200 bin kişiye verdik ve memnunuz. Bundan sonrası için de şoför arşiv kaydı tutacağız ve olumsuz bir sebeple işten ayrılan kişinin A durağından B durağına geçişinin önüne geçeceğiz. Yine ayın şoförü uygulamamızla beraber örnek olan şoföre plaket veriyoruz. Amacımız daha kaliteli hizmete teşvik etmek.

BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu odamızı ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Sorunlarımızı kendisine ilettik. Ortak istişare ve sohbet imkanı bulduk. Dertlerimizle derinden ilgilenen ve çözüm için elinden geleni yapan bakanımıza teşekkür ediyorum.

ŞOFÖR ESNAFIMIZIN ARKASINDAYIZ

Ankara’da bir toplantı gerçekleştirdik. Amacımız bütün illerdeki korsan taksilerin önüne geçebilmek ve önlem almak oldu. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ile konuyu istişare ettik. Tekrar bir araya gelip kararı hayata geçirme noktasında girişimde bulunacağız. Şoför esnafımızın hakkını kimsenin gasbetmesine müsaade yok. Her zaman esnafımızın arkasındayız.

RÖPORTAJ: TUĞBA ÖZTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap