SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar Belediyesi’nin Akülü Sandalye Yardımları Devam Ediyor

Ortahisar Belediyesi’nin Akülü Sandalye Yardımları Devam Ediyor

19 Temmuz 2024 Cuma - 15:56




Başkan Kaya: “Engelli bireylerimize destek olmak, öncelikli görevlerimiz arasındadır”





Ortahisar Belediyesi, engelli vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıran akülü ve tekerlekli sandalye yardımlarına devam ediyor. Bu kapsamda engelli iki vatandaşa, tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Ortahisar Belediyesi’nin engelli vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak için yürüttüğü sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında, ilçe genelinde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda tekerlekli ve akülü sandalye yardımları devam ediyor.

Belediyenin Whatsapp Çözüm Hattına, Ebru Cansız ve Yusuf Mutlu adına yapılan başvurular üzerine Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ailelerle iletişim kurdu. Durumu yerinde tespit eden ve ailelerin taleplerini alan yetkililer, Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın da katılımıyla tekerlekli sandalyeleri engelli vatandaşlara teslim etti.

Aydınlıkevler mahallesinde ikamet eden Ebru Cansız ve 3 Nolu Erdoğdu mahallesinde ikamet eden Yusuf Mutlu, tekerlekli sandalyelerini teslim alırken, heyecan ve mutlulukları görülmeye değerdi. Cansız ve Mutlu aileleri, Başkan Kaya’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.



BAŞKAN KAYA: “ENGELLİ BİREYLERİMİZE DESTEK OLMAK, ÖNCELİKLİ GÖREVLERİMİZDENDİR”

Göreve geldiği günden beri, özel gereksinimli bireylere ayrı bir duyarlılık gösteren Başkan Kaya, Ebru Cansız ve Yusuf Mutlu’ya sıcak ilgi gösterdi, ailelerle sohbet etti. Engelli vatandaşların günlük yaşama katılmasında, bireylere ve kurumlara önemli sorumluluklar düştüğünü dile getiren Başkan Kaya, “Engelli bireylerimize maddi ve manevi, her açıdan destek olmak Ortahisar Belediyesi olarak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır. Allah göstermesin, herkes böyle bir durumla karşılaşabilir. O nedenle empati yaparak kendimizi bu vatandaşlarımızın yerine koymalıyız. Onların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için hem bireysel hem de kurumsal olarak bizlere birçok sorumluluk düşüyor. İnşallah bundan sonra da her iki ailemizle muhabbetimizi eksik etmeyeceğiz. Yusuf ve Ebru kardeşlerimizin mutluluğu ve heyecanını görmek beni de ziyadesiyle duygulandırdı. Çok sevinç duyduğum, günüme oldukça anlam katan bir ziyaret oldu. Belediye personelimize ve taleplerini bize ileten ailelerimize de teşekkür ediyorum. Ebru kızımıza ve Yusuf kardeşimize yaşamlarını çok güzel ve sağlıklı bir şekilde geçirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu. 
Başkan Kaya, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini arttırmak adına Belediye olarak verilen desteklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
Tekerlekli sandalyesine kavuşan Yusuf Mutlu’ya, Ortahisar Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri ekibinde yer alan berber tarafından saç tıraşı da yapıldı.



HABER MERKEZİ

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap