SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar Belediyesin’den ‘engelli çalışana mobbing’ iddialarına cevap

Ortahisar Belediyesin’den ‘engelli çalışana mobbing’ iddialarına cevap

02 Ağustos 2024 Cuma - 13:29




Ortahisar Belediyesi’nden ‘engelli çalışana mobbing’ iddialarıyla ilgili açıklama…





Ortahisar Belediyesi, Sevilay Kurtop isimli belediye personelinin mobbinge maruz bırakıldığına dair bazı basın yayın organlarında çıkan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada; Ortahisar Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde çalışan kısmi görme engelli Sevilay Kurtop ile ilgili bazı basın organlarında yer alan ‘mobbing’ iddialarının tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu vurgulandı. Söz konusu iddiaların asıl hedefinin 'Halk nezdindeki itibarı sürekli artan başta Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Kaya olmak üzere, Belediye yönetimini töhmet altında bırakmak olduğu' ifade edildi.

“SÖZ KONUSU PERSONEL, VERİLEN GÖREVLERİ YAPMAYI REDDETMİŞTİR”

Ortahisar Belediyesi’nin personel rejiminin liyakat, adalet, çalışkanlık ve görev sorumluluğu üzerine kurulu olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yüzde 32 görme, yüzde 20 de psikolojik engelli bulunan Sevilay Kurtop, 08.04.2022 tarihinde vasıfsız eleman niteliği ile Ortahisar Belediyesi’nde işe başlatılmış ve İmamhatip Derneği’nde görevlendirilmiştir. Kurtop, 2024 yılı Yerel Seçim sürecinde, HİSARAY Yardım Merkezi’ne gönderilmiştir. Yeni dönem Belediye Yönetimimiz yüksek kira bedeli nedeniyle HİSARAY’ı kapatmış ve burada verilen hizmeti belediye hizmet binasından sürdürme kararı almıştır. HİSARAY kapatılınca, Sevilay Kurtop geçici olarak Engelsiz İletişim Merkezi’nde görevlendirilmiştir. Bilindiği üzere; vasıfsız eleman niteliği taşıyan işçiler, uygun görülen işlerde görevlendirilmektir. Bu anlamda Belediyemizin sosyal hizmet projelerinde görevlendirmeler yapılmış ve Kurtop kendi isteği de dikkate alınarak Boztepe Seyir Terası gişesinde işe başlatılmıştır. Bir müddet sonra burada çalışmak istemediğini ifade eden Kurtop, kendisinin daha rahat edebileceğini ifade ettiği Hasan Paşa Hamamı’nda görevlendirilmiştir. Ancak kısa bir süre sonra derneğe dönmek istediğini ifade etmiştir. Kendisine, Kent Lokantası’nda çalışması önerilmiş, ancak bunu da kabul etmemiştir. Bugüne kadar görevlendirildiği yerlerde hiçbir iş yapmayan, verilen işi beğenmeyen Sevilay Kurtop’un Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne gitmek istediği, bu nedenle basın ve yayın organları ile Ortahisar Belediyesi’ni şikayet etme yoluna gittiği öğrenilmiştir.” 

“HİÇ KİMSENİN ÇALIŞMADAN, TER DÖKMEDEN MAAŞ ALMASINA RAZI OLMAYACAĞIZ”

“Ortahisar Belediyesi olarak bütün gayretimiz, Trabzon’a hizmettir. Belediyemizin tek bir kuruşunun heba olmasına izin vermeyeceğimizi, hizmet felsefemizin bu olduğunu vurguladık. Liyakate göre alım yapacağımızı, oturduğu yerden kimsenin maaş almasına izin vermeyeceğimizi, işe göre personel alacağımızı, kişilere iş bulma döneminin kapandığını, bankamatik döneminin bittiğini söyledik. Biz göreve geldiğimizden itibaren hiçbir ayrım yapmadık, personelimizi siyasi görüşlerine göre değil, liyakatine göre değerlendirdik. Hiçbir baskı bizi bu anlayışımızdan vazgeçiremeyecektir. Bizim işimiz kentimize hizmet etmektir. Bunun yolu da çalışmak ve verilen görevi yerine getirmekten geçer. Bütün çalışanlarımızın bu anlayışla görevini yapması ve evine helalinden ekmek götürmesi temel arzumuzdur. Kimsenin yatarak, hiçbir şey yapmadan maaş almasına gönlümüz asla razı değildir, çünkü burada bütün Trabzon’un hakkı vardır.”

“GEREKLİ DİSİPLİN İŞLEMLERİ EN KISA SÜREDE BAŞLATILACAKTIR”

“Biz kimseye ayrımcılık yapmadık, yapılmasına da izin vermedik, vermeyeceğiz. Karıncayı incitmedik, incitenlerden olmadık. Ama görünen o ki, bu arkadaşımız belediyemizi karalamakla görevlendirilmiş. Yalan beyan ve iftiraları nedeniyle kendisi hakkında gerekli disiplin işlemleri en kısa sürede başlatılacaktır. Onu görevlendirenler Büyükşehir'e alma sözü de vermiştir. Tespitimiz bu yöndedir.”

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap