SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar Belediyesi'nde 70 kişi işten mi çıkarıldı? Ahmet Kaya açıkladı!

Ortahisar Belediyesi'nde 70 kişi işten mi çıkarıldı? Ahmet Kaya açıkladı!

10 Temmuz 2024 Çarşamba - 14:35




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 70 kişinin işten çıkarıldığı yönündeki söylentilere cevap verdi.





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Kaya, Ortahisar Belediyesi'nden 70 kişinin seçim sonrası işten çıkarıldığı yönündeki iddialara ilişkin olarak yanıt verdi.

Ahmet Kaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Sadece 1 kişi işten çıkarıldı"

"Göreve geldikten sonra 70 tane AK Partiliyi işten atmışsınız dediler. Seçim bittikten sonra işten çıkardığımız toplam çalışan sayısı 1 kişidir. Onu da neden çıkardık, seçimden 4 gün sonra bilgimiz olmadan el altından listeye yazıp onu oraya koymuşlar. Sadece onu işten çıkardık. Çünkü işe alınması etik olmamıştır. Kimsenin ekmeğinden olmasını istemiyoruz. O doğrultuda da bu zamana kadar geldik. Kulaktan dolma bilgilerle, "CHP 70 kişiyi işten attı" gibi bir şey kesinlikle yoktur."


"Personelin neredeyse yüzde 70'inin siyasilerle bağlantısı var"

Üzgünüm, bu kadar iyi niyetli bir yönetimin böyle bir suçlamaya maruz kalması konusunda üzgünüm. Zor bir şehirde siyaset yapıyoruz. Buradaki personelin neredeyse yüzde 70'inin siyasilerle bağlantısı var ve oturarak maaş alan bir sürü personel var. Her birinin bir sürü akrabası var burada. Bunlar sorgulanmamış ama paspas yapan baldızım sorgulanıyor. Türkiye'nin böyle bir sıkıntısı var.

Derdim belediyemizin verimli çalışması. Bunu hak etmediğime inanıyorum. Her şey ortadadır. Araştırın, bulun. Daha önce yönetimde olan arkadaşların çok sayıda akrabasının burada olduğunu tespit ettik.

Tasarruf genelgesi yayınlandı, belediye gelirlerinde ciddi azalma yaşandı. Birbirinden değerli işletmeler var. Eleştirilebilir ama yapandan Allah razı olsun. 212 bin TL otopark zarar ediyordu. Kar etmesi gereken işletme zarar ediyorsa ben huzurlu uyuyamam. Kentte kar etme potansiyeli varsa ben onu neden değerlendirmeyeyim?

Seyir Terası ücreti konusu


Ücretli yaptık. Kararı biz aldık ve uyguladık. 50-60 bin günlük para girişi oluyor. Orası daha nezih bir hale geldi. Ziyaret etmek isteyenler için güzel ve temiz bir yer oldu. Bu gelirlerle yoksulun, emeklimizin, ihtiyaçlımızın ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz.

"Arkadaşlarımız için de ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız"

Hepimizin önceliği evimize helal ekmek götürmektir. Bazı arkadaşlarımız arkasındaki güce güveniyor. O duruma son vereceğiz. Çalışmayana da bir yere kadar tahammül ederiz. Bu şehrin her bir kuruşu bana emanet. O bilinçte olmayan arkadaşlarımız için de ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Çalışana başımın üstünde yer var. İşini yap, istersen git akşam AK Parti'nin bayraklarını as. Bizim derdimiz kurumun doğru yönetilmesi.

Geldiğimiz gün mazot alamadık. Borcunuz var dediler. 750 bin TL, yanılmıyorsam, arkadaşlarımız kendi aralarında toparladılar. Araçlarımıza yakıt aldık. 3 tane makam arabasında icra var. Biz arsa satmadık arkadaşlar. 1 araç bize yeter dedim. 3 araba satalım da bozulmayacak 1 aracımız olsun dedim. 3'ünde de icra var dediler. Kıyıda köşede arsalarımız var. Sadece bu 3 araçtaki hacizi kaldırmamız için arsa vermemiz lazım. Hak etmediğimiz şekilde zarar görüyoruz.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap