A+ A-
Yorum
10

Ortahisar Belediyesi'nin 2025 Yılı Gelir Tarifesi kabul edildi

Yayın Tarihi: 07.10.2024 - 13:28
Ortahisar Belediye Meclisi ekim ayı toplantıları devam ediyor. Ekim ayı meclis toplantılarının 5’inci oturumu Meclis Başkan Vekili Cüneyit Zorlu yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda Ortahisar'ın 2025 Yılı Gelir Tarifesi kabul edildi.

Ortahisar Belediye Meclisi ekim ayı toplantıları devam ediyor. Ekim ayının 5’inci oturumu Meclis Başkan Vekili Cüneyit Zorlu yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen Ortahisar Belediyesi'nin 2025 Yılı Gelir Tarifesiyle ilgili madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Gelir tarifesi, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Gelir tarifesi kapsamında 2025 yılında tabela, işgal harcı, reklam ve totem ücreti, numarataj, imar durumu vb. hizmetlerle ilgili ücretler belirlendi.


METREKAREYE GÖRE DÜZENLENDİ


Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Temel Çoban tarafından okunan gelir tarifesinde daha önce sabit olan işletme vergileri daha hakkaniyetli olması adına işletmelerin metrekarelerine göre düzenlendi.


“AMACIMIZ HALKIN VE BELEDİYENİN YARARINI SAĞLAMAKTIR”


Ortahisar Belediyesi 2025 Yılı Gelir Tarifesiyle alakalı parti gruplarına söz hakkı tanıyan Ortahisar Belediye Meclis Başkan Vekili Cüneyit Zorlu, “Gelir tarifesini birkaç ay önce görüşmüştük. Bir takım sorunlar oluşmuştu. Demokratik kültürümüzde bunlar var. Tartışarak doğruyu bulmak önemli. Katkı yapan herkese teşekkür ediyorum. Herkes bir şekilde görüşünü beyan edecek, bizler de doğruyu bulacağız. Burada amacımız halkın ve belediyenin yararını sağlamaktır.” dedi. Başkan Vekili Zorlu, emeği geçen komisyon üyelerine, Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Etiketler