A+ A-
Yorum
10

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı açıkladı! "KTÜ 5 yıl tam akredite oldu"

Yayın Tarihi: 12.09.2024 - 10:27
Akredite olan Türk Üniversitelerinin kalite güvencesi raporları Avrupa’ya açıldı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından kurumsal akreditasyon sürecine alınan ve “Akreditasyon Etiketi” almaya hak kazanan üniversitelerin akreditasyon raporları, Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvencesi Tescil Kuruluşu (EQAR) veri tabanında yayımlanmaya başladı.

Konu hakkında bilgi veren KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, "Akreditasyon raporumuzun Avrupa veri tabanlarında yayınlanması, KTÜ’nün uluslararası görünürlüğünün artmasına olumlu bir biçimde yansıyacaktır" dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın açıklaması şu şekilde;

“Bilindiği üzere Üniversitemiz 2021 yılında YÖKAK’a başvuru yapmış ve YÖKAK tarafından görevlendirilen bağımsız değerlendirme takımlarının ön ve saha ziyaretleri sonucunda hazırladıkları rapor, YÖKAK Tutarlılık Komisyonu’ndan da geçtikten sonra YÖKAK Genel Kurulu 25.05.2022 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin “Beş Yıl Süreli Tam Akreditasyon Etiketi” almaya hak kazandığını açıklamıştı. Akreditasyon Etiketi olan üniversitelerin bu raporları artık Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvencesi Tescil Kuruluşu (EQAR) veri tabanında yayımlanmaya başladı. Raporların EQAR’da yayımlanması hem Üniversitemiz hem de akademisyenlerimiz ve araştırmacılarımız açısından yararlı olacaktır. Üniversitemizin ve programlarımızın tanınması noktasında uluslararası kalite güvence ajansları, öğrenciler, kurumlar gibi birçok kesim bu veri tabanından yararlanmaktadır. Bu durum KTÜ tarafından verilen diplomaların tanınması süreçlerinde; derecelerin tanınması, öğrencilerin hareketliliği, hibelerin ve kredilerin taşınabilirliği gibi kararlarda, Üniversitemiz lehine olumlu sonuçlar meydana getirecektir. Akreditasyon raporumuzun Avrupa veri tabanlarında yayınlanması, KTÜ’nün uluslararası görünürlüğünün artmasına olumlu bir biçimde yansıyacaktır. Akreditasyonu, stratejik hedeflerimizden birisi olarak görüyorduk. Çalışmalarımız da bu yönde ilerledi ve KTÜ, Beş Yıl Tam Akredite oldu. Şimdi bunun olumlu yansımalarını görüyoruz.” dedi.