SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sait Gürsoy; 'Hem sanayi hem turizm şehri olacağız'

Sait Gürsoy; 'Hem sanayi hem turizm şehri olacağız'

Karadeniz Özel

11 Aralık 2019 Çarşamba - 13:34




Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy görevdeki 8 aylık dönemi ve hedeflerini KARADENİZ’E anlattı





Karadeniz Gazete // Fatih Saygın // 31 Mart Yerel Seçimlerinde Arsin Belediye Başkanlığı’nı kazanan Sait Gürsoy’a makamında konuk olarak görevde geçirdiği 8 aylık süreyi konuştuk. Yatırım Adası’nın ilçeye çok katkısı olacağını kaydeden Başkan Gürsoy, turizm destinasyonlarını da arttırmak için çalışmalar yürüttükleri bilgisini verdi. Arsin’in hem sanayi, hem ticaret hem de turizm şehri olacağını kaydeden Gürsoy, Arsin’in imar planlarını tamamlamak istediklerini belirtti.

KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE AÇIK

Halkımızın içinde tevazüyle samimiyeti bırakmadan gayretle çalışmaya gayret ettik. Geldiğimiz günden bugüne makam kapısını hiç örtmedik. Hiçbir şekilde vatandaşlarımız hiçbir kimseye başvurmadan direkt bize ulaşabiliyor. Erişilebilir, ulaşılabilir belediye başkanı ve belediye olma gayreti içerisindeyiz. Kapımızı da gönlümüzü de vatandaşımıza açtık.

PAZARYERİ VE OTOPARK HAYATA GEÇİYOR

Vatandaşa verdiğimiz sözler vardı. Çarşı içerisindeki pazar yeri problemimiz var. Cadde içerisinde kurulan pazarı başka bir yere taşımak adına çalışma yürüttük. Şimdi pazar yerimizin hafriyat sahasını açtık. 5-6 dönümlük bir yeri hazırlıyoruz. Yılbaşına kadar pazar yerimizi  hizmete sunacağız. Çarşı içerisinde bir diğer problemlerimizden biri de otopark sorunuydu. Pazaryeri çalışmasıyla otopark sorunumuzu da çözmüş olcağız. Doğalgaz çalışmalarımızı hızlandırdık. Çarşı içerisinin yüzde 90’ını doğalgazla buluşturduk. Çalışmalar tamamlandığında çarşımızın parkesini tamamen yenileyeceğiz.



KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Yola çıkarken katılımcı belediyecilik demiştik. Kadınlarımız çarşı içerisindeki kaldırım işgallerinden çok şikayetçiydi. Biz bunların tespitini yaparak esnaf buluşmasında bunları dile getirerek bu duruma son verilmesi gerektiğini belirttik. Sağolsun esnaf arkadaşlarımız büyük bir duyarlılıkla hareket ederek bunu kabul etti. Muhtarlarımıza söz verdiğimiz gibi Muhtarlar Derneği’ni belediyemiz içerisinde bir yere aldık. Muhtarlarımızla seçildiğimizden bu yana 3 kez toplandık. Her bir mahallemizin sorunlarını ayrı ayrı dinliyoruz. Her mahallemizi en az 3 kez ziyaret ettik.

ENGELLİ MECLİSİ KURULACAK

Seçim döneminde pazar yeriniz ziyaret ettiğimde bir engelli kardeşim sahilde çok güzel bir park alanı yapıldığını fakat engelli aracıyla oraya nasıl ulaşacağını sormuştu. Bu da benim hafızamda yer etmişti. Engelliler meclisi kurup onların engelleri nedir, neler yapabiliriz, göremediklerimiz nelerdir onları dinleyeceğiz. Onların baktığı pencereden bakabilmeyi öğreneceğiz. Karayolları ile görüşerek çarşımızın merkezindeki üstgeçidi engelli erişimine uygun haline getireceğiz.



YATIRIM ADASI TEK OLACAK

Yatırım Adası sadece Arsinimize değil Trabzonumuza ve bölgemize büyük katkı sağlayacak. Yaklaşık 14 bin kişilik istihdam bekleniyor. Ve bunun getirecek olduğu aileleler de olacaktır. Etkileşimi 30 – 40 bini bulabilecek bir yatırım. Burada yüksek teknolojiyi gerektiren endüstri adası denilen Türkiye’de tek yatırım adası olacak. Bunla ilgili ihale yapıldı. ETÜT proje ihalesi yapıldı. Benim öngörüm 5-6 yıl içerisinde fabrika temellerinin atılması. Burada uluslararası bir yatırım olacağına dair inancım var. Başta Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

İMAR PLANI İLE GELECEĞİ TASARLAYACAĞIZ
Arsin’de tamamlamayı hedeflediğim en önemli işlerden biri imar planı. Yatırım adası ile birlikte öngördüğümüz bir nüfus var. Yeni yaşam alanları, yeni kent merkezleri oluşturmak için şimdiden planlayıp şehrimizin buralarda gelişmesini sağlamalıyız. Hedefimiz Büyükşehirle birlikte görüşüp 1/5000 planları yeniden revize ederek burada her tür gelirde insanın yaşamasını sağlamak. Konumumuz hem ticaret için hem yaşamak için çok uygun. Gelecek 30 yılda en yaşanabilir en güzel planlanmış bir şehir hedefimiz var.

TURİZMDE DE GELİŞECEĞİZ

Turizm destinasyonlarımızı oluşturacağız. Şuanda DOKA ile birlikte turizm master planını çalışıyoruz. Bizim en büyük turizm alanımız Santa. Yanbolu Vadisi’nden Karaca Mahallemiz ve üst bölgeden devam eden Güneyce Mahallemiz’e doğru Santa’da buluşan iki ana kuşağımız var. Turizmi çalışırken konaklama, restoran ve araç kiralamanın dışında nasıl turistleri çekebilirizi düşünüyoruz. Benim kişisel hayalim Karaca’daki at çiftliğimize ek olarak binicilik parkurlarını, cirit sahası, off-road parkurları oluşturabilmek. Dağ ve yayla turizmini destekleyebilecek bir takım aktiviteleri oluşturmak. Dünyada örneklerine bakarak bunların çalışmasını yapıyoruz. Arsin’i hem ticaret hem turizm şehri inşallah yapacağız.



SAHİL PARKI İŞLEVSEL OLACAK

Sahil Parkı’mızda emeği geçen başta bir önceki belediye başkanımız Sayın Erdem Şen olmak üzere bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Arsinimiz çok güzel bir sahil kazandı. Burayı daha işlevsel hale getirmek için büyükşehirle çalışmaları görüşüyoruz. Parkımızı yeniden tadil ve planlayarak turizm aktiviteleri için de uygun hale getirmeyi planlıyoruz. Sahil parkımızın yanındaki eski limanı Ulaştırma Bakanlığı’ndan devraldık. Burada su sporları merkezi yapacağız. Bunu da halkımıza ve turizme inşallah kazandıracağız.

FINDIKTAN YENİ RÜNLER İÇİN ARAŞTIRMA MERKEZİ
Fındıkla ilgili Ferrero, ziraat müdürlükleri ve tarım kuruluşlarıyla ortak çalışmalarımız var. Fındıkta kaliteyi artırmak ve gelir kaynağı olarak artması adına görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Sahil parkımızda hediyelik fındık yöresel ürünlerimizi de pazarlayabileceğimiz satış reyonları oluşturmak istiyoruz. Bunun dışında Fındık Araştırma Merkezi oluşturarak farklı fındık ürünleri oluşturmak ve bunların satışını gerçekleştirmek istiyoruz.

YOL ÇALIŞMALARINDA ARA YOK

Mahalle yollarımızın tamamının bakım çalışmalarına başladık. Çok yoğun bir yaz dönemi geçirdik. Belediyemize 1 CSB, 1 greyder olmak üzere iş makineleri kazandırdık. Yol biten bir çalışma değil. Yeni yol ihtiyaçları çıkıyor. Bunları tamamlarken öncekiler eskiyor. Yol bakım onarımlarını hızlıca yapmaya çalışıyoruz. Toprak yollarımıza serme dökme çalışmalarını yaptık. Mevsim geldiğinde asfalt ve beton çalışmalarına yeniden ağırlık vereceğiz.



KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Arsin’e çok amaçlı bir kültür merkezi kazandıracağız. Kadınımıza, gencimize, esnafımıza; tiyatro, söyleşi, kurs, eğitim ve müzik gibi her hafta bir aktivite sunmak istiyoruz. İnsanımızın sosyal yaşantısına da katkıda bulunmak istiyoruz. Görev süremde tamamlamayı en çok arzu ettiğim çalışmalardan biri de kültür merkezini hayata geçirmek.

SANTA ARAFTA

Santa tam anlamıyla arafta kalmış. Yaşayanlar bizim insanlarımız ama toprak olarak Gümüşhane’ye bağlı. Bakanımız Süleyman Soylu ile buranın ulaşım sorunu çözüldü. Fakat birçok sorunumuz var. Yanbolu Turizm Vadisi diyoruz ama derenin bir tarafı Araklı’da bir tarafı bizde yukarı kısmı ise Gümüşhane’de. Buranın vadi olarak planlanması gerekiyor. Santa’yı bir şekilde canlandırmamız ve Avrupa’dan turisti oraya çekmemiz gerekli.
​​​​​​

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap