SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Şehit pilot için zirveye yürüdüler

Şehit pilot için zirveye yürüdüler

21 Temmuz 2021 Çarşamba - 16:19




Trabzonlu şehit pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’i yakınları ve sevenleri düzenledikleri yürüyüş etkinliği 3080 rakımlı Deveboyu Tepesi’nde andılar





GEÇTİĞİMİZ nisan ayında Konya’da Hava Kuvvetleri’nin akrobasi ekibi Türk Yıldızları’ndaki NF-5 uçağının eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu şehit olan Trabzonlu pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep, sevenleri ve yakınları tarafından yapılan yürüyüş etkinliği ile anıldı. Şehit pilot Gençcelep’in yaylası olan Deveboyu Yaylası’ndan başlayan yürüyüş, Krom taşı güzergahı üzerinden Deveboyu Tepesi’ne varılmasıyla son buldu.

YÜRÜYÜŞÜN ardından zirvede toplanan pilot Gençcelep’in sevenleri burada Türk Bayrağı ve şehidin fotoğrafını açtı. 3080 rakımlı zirvede şehidin anısına defter oluşturularak bayrak dikildi. Gençcelep için çok sevdiği yaylasında Kur’an tilaveti yapıldı. Amatör telsiz frekanslarından anma çağrısı ve geri dönüş yapıldı.

YÜRÜYÜŞ anmasına katılan şehit Gençcelep’in sevenleri, “Kendisinin de çok sevdiği dağlarda, yaylasında onun adına yürüdük ve en yüksek tepede ismine yakışır şekilde bir anma gerçekleştirdik. Şehidimizin aziz hatıralarını yaşatmak, milli ve manevi duygularımızı ilelebet diri tutmak adına bu yürüyüşü her yıl düzenleyeceğiz” dediler.



Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap