A+ A-
Yorum
10

Sınav için il il dolaştırdınız öğrencilerimizi sefil ettiniz!

Yayın Tarihi: 12.09.2024 - 11:31
Güzel Sanatlar Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hayali kuran öğrenciler mağdur oluyor, veliler isyan ediyor
Kaynak:HABER MERKEZİ

Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hayali olana gençlerimiz il il sınava girmek için seferber oluyor, yetkililer sınav sonuçlarını açıklamıyor

ZORLUKLAR TAVAN YAPTI

Liseyi bitirip üniversitede okumak için başlayan sınav maratonunda öğrencileri çektiği çile dayanılmaz oldu. Türkiye’nin her yöresinde olduğu gibi bölgemiz illerinde de Güzel Sanatlar Fakültesi ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’na gitmek isteyen öğrenciler bu bölümlerin bulunduğu üniversitelerde sınava girmek için il il dolaşıyor sınavın yanı sıra çeşitli zorluklarla karşılaşıyordu.

SONUÇLARI AÇIKLAYIN

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan veliler çocuklarının sınava girmelere için gittikleri illerde 2-3 gün konaklama, beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılamaları için yaptıkları harcamalar velileri zorlarken bu sene BESYO ortak sınavına geçti. Ancak sıkıntı yine bitmedi. Sınavların sonuçlarının açıklanamaması ise beraberinde soru işaretlerini getirdi.

YETLİLERE ÇAĞRI

Üniversiteler yeni dönem için kapılarını açtı, yurtlarda kontenjanlar doldu. Sınavı kazanacak öğrenciler için yeni bir kaos ortamı yarattı. Eğitimde yaşanan sürekli değişimler karşısında ne yapacaklarını şaşıran veliler sonuçların neden açıklanmadığını sorarak ilgili ve yetkilileri, bu karmaşanın düzeltilmesi ve evlatlarının hayalleri için şehir şehir gezmekten kurtarılması için yetkilileri göreve çağırdı.