SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Siyaset Hedefle Yapılır!

Siyaset Hedefle Yapılır!

05 Mayıs 2018 Cumartesi - 09:30




Arsin Belediye Başkanı Şen, geçen 14 yılın ardından samimi değerlendirmelerde bulunarak “Mahkeme kadıya mülk değil, buralarda bize mülk değil. Siyaset





Röportaj: Meryem AKGÜN

Trabzon’un sevilen ismi Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, ilk gün ki heyecanla bugüne kadar olan süreci ve yatırımları değerlendirdi. Samimi açıklamalarda bulunan Şen, 14 yılını masaya yatırdı.  Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’in açıklamaları şöyle:

İTİBARLI BELEDİYE

“Arsin’de görevi teslim alırken yola çıktığımızda hedefimiz finansmanı sağlam ve yatırım yapabilen bir belediye oluşturmayı düşündük. Bununla birlikte 14 yılı geçen sürede işçi memurumuzu belediyeden maaş alacağı olmadan, maaşların tıkır tıkır verildiği ve piyasada itibarı olan bir belediye oluşturduk. Bu söylediklerimizi de yaptık ve bu işleri yaparken de akçeli işlerden uzak durduk.”

GÜÇ MİLLETTEN


“Bugün geldiğimiz noktada başımız dik, alnımız ak. Meydanlarda rahatlıkla dolaşabiliyoruz. Gücümüzü milletten ve partimizden aldık, başka bir güce de ihtiyacımız yok. Bunun dışında Arsin’i modern ve çağdaş yaşam alanları olan bir yer yapmayı planladık. Sosyal donatıları olan, kurumları yenilenmiş, çocukların daha rahat bir eğitim görebileceği bir Arsin oluşturmaya çalıştık.”

PROBLEM GETİRMEDİK

“Yarın bir gün arkamızdan konuşulduğunda eğitime en fazla önem veren İlçe Belediye Başkanı olarak anılmak isterim. Arkamdan konuşulduğunda gurur duyacağım üç şey var; dürüstlük, eğitim ve sahil. Bizim övündüğümüz bir diğer durum ise her geçen gün partisinin ve kendisinin oylarını artıran bir belediye olduk. Partisel açıdan düşünürsek Trabzon’da partiye hiçbir problem getirmeyen yek vücut olan örnek ilçelerdeniz.”

TAKDİR EDİLMEK

“Cumhurbaşkanımız il kongresinde Trabzon’da yüzde 80’in üzerinde oy alan yerleri saydı ki bunlardan biri de Arsin’di. Biz oyu en fazla olan ilçeler arasında ilk 50 arasındayız. Bu büyük bir başarı. Ama bu tek başına olan bir şey mi? Hayır, bu bütün teşkilatlarla olan bir durum ve ilçe halkının büyük bir teveccühü söz konusu. Yaptığınızın herkes tarafından takdir edilmesi ile bu gelişmeler olur.”


80 YILLIK SU

“Yüzde yüz başarılı olduk mu? Hayır. Başarımız yüzde 80’ler seviyesindedir. İlk gün ki hevesle devam ediyoruz. Alt yapı çalışmalarımız hala devam ediyor. Arsin’in 80 yıllık su ihtiyacını karşılayacak su çalışması ihale edildi. Bu çalışmanın yarısı bizim zamanımızda hibe olarak alınmıştı. Kalan kısmı da TİSKİ tarafından yürütülüyor. Projenin bitmesine en az iki sene daha var.”

DOĞAL GAZ GELİYOR

“Doğal gaz çalışmaları yaylalardan şehre indi ve merkezde doğal gaz çalışmaları başladı. Trabzon’da merkezi bazı mahallelerden önce Arsin doğal gazı alacak. Hatta bizden bir hatta Sürmene ve Araklı’ya gidecek. Bu konuda Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a teşekkür ediyorum. Bunun yanında elektrik tellerini yer altına alıyoruz. Örnek bir sokak, örnek bir cadde yapmaya çalışıyoruz.”

10 MİLYON TL’YE ALT YAPI


“10 milyon TL’ye yakın gerek asfaltlama gerek betonlama çalışmamız var. Bunun 5 milyon TL’si belediyemiz tarafından karşılanmakta. Geri kalan 5 milyon TL’si de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın katkılarıyla sağlanmıştır. Mahalle muhtarımızla ana hatlarımızı kayıt altına aldık ve mutabakatı sağladık.”

SİVİL HAVACILIK…

“Eğitim konusunda iki tane okulum bitmek üzere. Bizim dönemimizde Arsin’e 7-8 tane okul yapıldı. Arsin Meslek Okulundan mezun olan çocuklarımız gayet güzel iş buluyor. Arsin’e sivil havacılık yüksek okulunu almaya çalışıyoruz. Trabzon havalimanı da Türkiye için önemli bir limandır. Çevredeki havalimanlarının ihtiyacı olan çalışanlar buradan yetişebilir Kredi Yurtlar Kurumuna bir yurt verdik. O da yapılıyor. Sahili devir alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na katkılarından ve sunmuş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.  ”

MACERA PARKI

“Arsin sahili, Büyükşehir Belediyemize devredildi. İhale edilen alanları ile güzel hizmetler veriyor. İhale edilmeyi bekleyen alanlarda var. Macera parkı için proje çalışması yapılıyor. Bürokratik işlemler ve Büyükşehir Kanunu nedeniyle biraz gecikme yaşadık. İlçeye bir kültür merkezi gerekiyor, bunu da yapılmasını en kısa sürede arzu ediyorum.”


SİYASİ HEDEF

“Siyasette söylenenler günün koşullarına göre değişebilir. Önümüzde bir genel seçim var. Mahkeme kadıya mülk değil, buralarda bize mülk değil. Siyaset hedeflerle birlikte yapılır.”

MOBİAD VE ARSİN

“Mobilya Kent sadece bir üretim merkezi değil aynı zamanda bir yaşam merkezi olarak planlanıyor. Yaklaşık 200 dönümlük olan arazinin yarıdan fazlasının anlaşması yapıldı. Geri kalan kısımda Büyükşehir, Arsin Belediyeleri ile Valilik ve TOKİ tarafından anlaşmaları yapılıyor. Bu bölgenin ticaret ve istihdam hayatına katkı sağlayacaktır.”

YATIRIM ADASI


“Yatırım adası sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin projesidir. Bu şehrin bütün dinamiklerinin destek verdiği bir projedir. Ama özellikle bir kişiye ayrıca teşekkür ediyorum Bilim ve Sanayi Bakanımız Faruk Özlü, bu konuda son derece gayretli. Şuan da alanın sondaj çalışmaları başladı. Bu senenin sonunda dolgu çalışmaları başlar diye düşünüyorum. Sanayinin kalbinin attığı yerdir Arsin ama bunun yanında sosyal donatı alanlarıyla da halkımıza daha güzel bir yaşam alanı sunmaya gayret ediyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap