SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Son Kale düştü! Yıkılmayacak denilen Avni Aker'in Kapalı tribünü yıkılıyor...

Son Kale düştü! Yıkılmayacak denilen Avni Aker'in Kapalı tribünü yıkılıyor...

19 Haziran 2019 Çarşamba - 10:50




Bakarken içimiz bir kez daha ‘Cız’ etti. Şampiyonluklar yaşadığımız, kupalar kaldırdığımız Avni Aker’in kalan bölümleri de yıkılmaya başlandı.





Bakarken içimiz bir kez daha ‘Cız’ etti. Şampiyonluklar yaşadığımız, kupalar kaldırdığımız Avni Aker’in kalan bölümleri de yıkılmaya başlandı. Oysa, kapalı tribünün öyle kalacağı ve yeni projede de bu haliyle anı olarak kalacağı bildirilmişti.

Karadeniz olarak bize gelen haber üzerine Avni Aker’in yolunu tuttuk. Arayanlar, ‘Bize söz verilmişti, bu tribün kalacaktı ama şu an yıkıyorlar, ne olur bir şeyler yapın’ deyince hemen olay yerine gittik. Gerçekten de yıkım için gelen iş makinası ‘işe’ başlamıştı bile.

‘Neden yıkıyorsunuz?’ diye sorduğumuzda ise, ‘Demirler çürüyor. Tehlike arz ediyor. Bu nedenle yıkmak zorundayız’ yanıtını verdiler.




Devamında ise, hemen orada olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem söze başladı:

“Sizin gibi biz de tribünlerin yıkılacağı haberini alınca hemen koşturarak buraya geldik. Gerçekten de söylendiği gibi yıkıma başlanmış. Oysa bize bu tribünlerin anı olarak kalacağı sözü verilmişti.




Yıkım işini yapan firma, ‘Demirler çürüyor. İnsanlar için hayati tehlike oluşturuyor. Bu nedenle tribünleri yıkacağız’ dediler. Aynı firma bu tribünlerin sağlam bir şekilde yapılıp yeniden hizmete açılacağını da söyledi. Ancak bu bir tarih. Şu anda tarihi yok ediyorlar. Tribünler yıkılırken içimiz bir kez daha cız etti. Yeniden yapılanın anı olması mümkün mü?

Bildiğiniz gibi Yavuz Selim sahası da yıkıldı. Yeni projeyi henüz biz görmedik. Yalnızca konuşulanları biliyoruz. Deniliyor ki; Burası Millet Parkı olacak. 2 çim sahası, bir basketbol ve tenis kortları olan spor kompleksi yapılacakmış. Ancak dediğim gibi bu projeyi biz görmedik. Bir de madem buraya yapılan tesisleri amatörler kullanacak, çim saha olması hizmetin doğru yapılmasını engeller.
Çünkü, bu kadar maç oynadığında çimler yok olur ve amatörler yine sıkıntılarla baş başa kalır. Biz ise diyoruz ki; 2 çim saha yerine bir sentetik saha yapın ve zemini yıprandığında hemen değişebilsin. Maalesef futbol kenti olan Trabzon şehri bu konuda çok duyarsız davranıyor. Ben tek başıma kaldım. Oysa şehir bu işi sahiplense, istediğimiz tesisler daha kısa bir zamanda yapılır ve amatörler tıpkı eskiden olduğu gibi Avni Aker ve Yavuz Selim’de yıldızlar yetiştirir.





Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap