A+ A-
Yorum
10

TBB Başkan Danışmanı Hasan Süha Saral’dan Trabzon’daki Sel Felaketi Sonrası Açıklama

Yayın Tarihi: 04.06.2025 - 11:21
Hasan Süha Saral “Günü Kurtaran Değil, Geleceği Planlayan Bir Anlayış Şart”
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Danışmanı Hasan Süha Saral, Trabzon’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen su baskınları ve ulaşım aksaklıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saral, yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek, can kaybı olmamasının tek teselli olduğunu söyledi.

“İklim Değişikliği Yeni Normal, Tedbir Almak Zorundayız”

Ani ve şiddetli yağışların artık istisna değil, iklim değişikliğinin bir sonucu olarak hayatın parçası haline geldiğini vurgulayan Saral, “Doğayla mücadele ederek değil, uzlaşarak yaşamak zorundayız. Ancak buna rağmen altyapı yatırımları yıllardır ihmal ediliyor, dere yataklarında imarlaşmaya göz yumuluyor. Yağmur suyu drenaj sistemleri ve erken uyarı mekanizmaları yetersiz kalıyor” dedi.

“Trabzon’da Uyarılar Dikkate Alınmadı”

Saral, Trabzon özelinde daha önce yapılan uyarıların dikkate alınmadığını belirterek, “Riskli bölgelerde yapılaşma sürdürülmüş, bilim insanlarının görüşleri görmezden gelinmiştir. Bu sonuç, göz göre göre gelen bir felakettir” ifadelerini kullandı.

“Dirençli Şehirler İnşa Etmek Artık Zorunluluk”

Açıklamasında şehir planlamasında artık yeni bir yaklaşımın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Saral, “Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde. Günü kurtaran değil, geleceği planlayan bir anlayışla hareket etmek artık ertelenemez bir zorunluluk. Doğayla uyumlu, dirençli şehirler inşa etmeliyiz” dedi.

“İlgili Kurumları Şeffaf ve Etkin Harekete Geçmeye Davet Ediyorum”

Hasan Süha Saral, açıklamasını tüm sel mağdurlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek sonlandırdı: “Tüm hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun diliyor, ilgili kurumları şeffaf, hızlı ve etkin biçimde harekete geçmeye çağırıyorum.”

Muhabir/Editör:Burak Çimşit
Etiketler