A+ A-
Yorum
10

Trabzon AK Parti'de derin hesaplar... İstifa edecek… Aday olacak… Başkan Genç’in Rotası TBMM!

Yayın Tarihi: 01.11.2022 - 10:32 | Güncelleme Tarihi: 01.11.2022 - 10:29
Ortahisar’ın her kesim tarafından sevilen Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara’nın yolunu tutmaya kararlı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay vermesi halinde istifa ederek milletvekili adayı olacak.

BAŞKAN ÇITAYI YÜKSELTTİ…

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana il başkanlığı dahil partiye önemli hizmetler veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in sürpriz bir karara imza atmak için hazırlık yaptığı öğrenildi. Genç’in Ankara’da güçlü bir pozisyon almak için “ARTIK ZAMANI GELDİ” dediği ve milletvekili adaylığı için çıtayı yükselttiği dile getiriliyor.

NÖBETÇİ İKİ İSİM..

Siyasi yaşamı ve başkanlık süreci boyunca siyaset üstü bir kimlik ortaya koyarak her kesimden takdir toplayan Başkan Genç’in YSK takvimi sonrası adaylık sürecinde istifa edip milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Genç’in istifası halinde seçime kadar Ortahisar Belediye Meclis üyeleri arasından başkanlık için adı geçen en güçlü iki aday, Faruk Kanca ve Ahmet Yüksel Gülay…

2024 İÇİN KİMLER HESAP YAPIYOR?

Başkan Genç’in milletvekili olarak TBMM’ye gitmesi halinde 2024 yerel seçimleri için AK Parti’de Ortahisar Belediye Başkanlığı koltuğuna çok talip var. Faruk Kanca, Ergin Aydın, Haydar Revi ve Temel Altunbaş’ın şimdiden kolları sıvadığı kulislerde konuşuluyor. 2023’te 3 dönem kuralına takılacak olan Milletvekili Adnan Günnar da aday olabilir.

EN SEVİLEN İSİM.. Ahmet Metin Genç, AK Parti’nin ilçeler dahil bütün teşkilatlarında en tanınan ve sevilen isimlerin başında geliyor. Genç’in milletvekili olması halinde partide güçlü bir pozisyon alması sürpriz olmaz.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler