SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon dahil 14 ilde siber operasyon! 42 kişi tutuklandı

Trabzon dahil 14 ilde siber operasyon! 42 kişi tutuklandı

14 Haziran 2024 Cuma - 10:01




Trabzon dahil 42 ilde yapılan Siber Göz operasyonunda 42 kişi turuklandı.





İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul ve Kocaeli merkezli yapılan 'Sibergöz-44' operasyonlarında 107 şüphelinin yakalandığını duyurmuştu. Yakalanan şüphelilerden 68'i adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 42'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 22 şüpheli serbest bırakıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile birlikte, il emniyet müdürlükleri siber suçlarla mücadele şube müdürlükleri tarafından İstanbul ve Kocaeli merkezli Ankara, Aydın, Gaziantep, Düzce, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon, Ağrı, Balıkesir ve Eskişehir olmak üzere 14 ilde 'Sibergöz-44' operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyonda toplan 107 kişi gözaltına alındı. Dün emniyette işlemleri biten 28 kişi adliyeye sevk edilmiş, 20'si tutuklanmış 8'i ise serbest bırakılmıştı. Bugün gözaltına alınanlardan 68'i daha İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından polis nezaretinde Küçükçekmece Adalet Sarayına getirildi. Adliye önüne gelen bir grup vatandaş ise gözaltına alınan yakınlarını görmeye çalıştı.Yakalanan şüphelilerden 68'i adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 42'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 22 şüpheli serbest bırakıldı.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap