SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon ''hükümet istifa'' diyerek sokağa döküldü

Trabzon ''hükümet istifa'' diyerek sokağa döküldü

28 Kasım 2021 Pazar - 11:14




Son günlerde artan protestolara Trabzon da katıldı. Trabzon'da çok sayıda vatandaş "hükümet istifa" sloganlarıyla sokaktaydı.





Trabzon'da yurttaşlar, döviz kurundaki artışla birlikte gelen zamları ve hayat pahalılığını protesto etmek için sokağa çıktı. Tencere tava eylemi yapan yurttaşlar, "Bu ses tencere tavası boş olanların sesi, hükümet istifa" sloganlarıyla yürüdü.

Uzun Sokak’ta buluşan Trabzonlular, tencere tava çalarak, “Hükümet istifa” sloganlarını atarak Meydan Park’a yürüdü. Trabzon Halkevi’nin sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde, “Bu ses tencere tavası boş olanların sesi, hükümet istifa” sloganları atıldı.

Yürüyüş sırasında, “Bu ses yoksulların sesi. Bu ses tenceresi tavası boş olanların sesi. Yani hepimizin sesi. Esnafın pandemide borçları birikti. Bu esnaf bu kirayı nasıl ödeyecek, soran yok. Bu öğrenci bu burslarla bu kredilerle nasıl geçinecek, soran yok. Bu işçiler asgari ücretle ay sonunu nasıl getirecek, soran yok. Bu memurlar ay sonunu nasıl getirecek, soran yok. Bizi ölüme mahkum ettiler. Yaşamaya yaşamıyoruz, ölmeye ölmüyoruz. Böyle düzen, böyle sistem olmaz. Bizim ekmek arası soğan yiyip susmaya niyetimiz yok. Bu düzen böyle gitmez” ifadeleri kullanıldı.

Beğendim
5
Sevdim
3
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
3

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap