Trabzon-Katar arasında güçlü bağlar
Yayın Tarihi: 27.04.2025 - 14:33
Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri, iş dünyası temsicilerinin verimli görüşmeleriyle sona erdi.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Katar firmalarıyla yapılan 200’e yakın iş görüşmesi sonucunda birçok sektörde önemli ticari anlaşmalar imzalandı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen "Trabzon Tanıtım Günleri" etkinliği, iş dünyası açısından verimli görüşmeler sağladı. Etkinliğin son gününde Trabzon iş dünyası temsilcileri ile Katarlı firmalar arasında önemli iş birlikleri kuruldu. Trabzon heyetinde bulunan 25 firma temsilcisi ile Katar iş dünyasının önde gelen isimleri arasında yaklaşık 200 iş görüşmesi gerçekleştirildi. Turizm, gıda, kozmetik, inşaat, tekstil, kuyumculuk, ilaç ve tıbbi malzeme gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Trabzonlu iş insanları, Katar firmalarıyla ticari anlaşmalara imza attı.
İLİŞKİLERİN DAHA DA GÜÇLENMESİ BEKLENİYOR
Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Muhammet Fatih Çetinkaya etkinliğin kapanışında yaptığı açıklamada, "Dört gündür çok başarılı şekilde sürdürülen bir etkinliğin sonuna geldik. Trabzon Tanıtım Günleri ilk defa gerçekleştirildi ve örnek olacağına inanıyorum" dedi. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise, Trabzon’un turizm olanaklarına dair kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca, DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş da Trabzon’daki yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi. Katılımcılara Trabzon’un ekonomik ve kültürel zenginliklerini anlatan tanıtım filmleri de izletildi. Verimli geçen organizasyon, Trabzon ile Katar arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin daha da güçlenmesine büyük katkı sağlayacak.
Muhabir/Editör:Safiye Selçuk