SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’un ilk ‘Halk Ekmek’ büfesi, yarın açılıyor

Trabzon’un ilk ‘Halk Ekmek’ büfesi, yarın açılıyor

25 Temmuz 2024 Perşembe - 14:46




Ahmet Kaya: “Vatandaşlarımız, 200 gramlık ekmeği, 8 TL’ye satın alacak” Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın seçim vaatleri arasında yer alan ‘Halk Ekmek’ projesi, 26 Temmuz Cuma günü (yarın) hayata geçiyor. Ortahisar Belediyesi karşısında açılacak ilk büfede, 200 gram ekmek, 8 TL’den satışa sunulacak.





Sosyal belediyecilik ilkesi gereği Kent Lokantası ve Kent Mutfağı’nı Trabzon halkıyla buluşturan, özel gereksinimli bireylere akülü araç ve tekerlekli sandalye desteği veren, evde bakım hizmetleri ekibine berberi de ekleyen Başkan Kaya, bir diğer önemli sosyal belediyecilik uygulamalarından olan Halk Ekmek projesini de hayata geçiriyor. 

EKONOMİK KRİZ DERİN BİR YOKSULLUK OLUŞTURDU

Türkiye’de yaşanan ağır ekonomik kriz dolayısıyla, milyonlarca insan en temel gıda maddelerine ulaşmakta sorun yaşıyor. Sağlıklı ve dengeli beslenme imkanı olmayan vatandaşların sayısı her geçen gün artarken, bu noktada kent lokantası, halk ekmek gibi sosyal ve halkçı belediyecilik uygulamalarıyla öne çıkan belediyelerin verdiği hizmetler önem kazanıyor.

BAŞKAN KAYA: “HALKIMIZIN YAŞAMINA DOKUNACAĞIZ”

31 Mart’ta Otahisar Belediye Başkanı seçilen Ahmet Kaya, vatandaşın yaşamına doğrudan etki eden sosyal belediyecilik uygulamalarına büyük önem veriyor. Bu kapsamda Kent Mutfağı ve Kent Lokantasını Trabzonluların hizmetine sunan Başkan Kaya, bir diğer sosyal belediyecilik uygulaması olan Halk Ekmek Projesini de hayata geçiriyor.  
Trabzon’un ilk Halk Ekmek büfesini 26 Temmuz’da belediye hizmet binasının hemen karşısında yer alan otopark alanında hizmete açacaklarını belirten Başkan Kaya, “Yönetim anlayışımızın vazgeçilmezi olarak gördüğümüz sosyal belediyecilik hizmetlerimizi, bütün unsurlarıyla beraber halkımıza yansıtacağız. Seçim taahhütlerimiz arasında yer alan projelerimizi bir bir hayata geçirerek halkımızın yaşamına dokunuyoruz. Ekonomik krizin giderek derinleştiği, dar gelirlilerin ve emeklilerimizin yaşamlarının zorlaştığı ülkemizde sosyal belediyecilik projelerimizi hayata geçirmekten son derece mutluluk ve gurur duyuyorum. Halkımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, bir nebze de olsa ekonomilerine katkı sunmak ve her daim maddi ve manevi olarak yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla yarın saat 14.00’te (26 Temmuz) ilk Halk Ekmek büfemizi açıyoruz” dedi. 

“200 GRAMLIK EKMEK, 8 TL’DEN SATILACAK”

‘Halk Ekmek’ projesini, Trabzon Fırıncılar Odası’yla birlikte organize ettiklerini kaydeden Başkan Kaya şöyle konuştu: “Çalışmamızı tamamen Fırıncılar Odamızın koordinasyonuyla yapıyoruz. Fırıncı esnafımızın mağdur olmaması için, Fırıncılar Odamızdan 200 gram ekmeği alış fiyatı olan 8 liraya alıp aynı fiyattan vatandaşımıza satacağız. Bu ekmekleri Fırıncılar Odamıza bağlı fırıncılarımız üretecek. Biz ekmeklerimizi onlardan tedarik edeceğiz ve muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda satış yerlerimizi oluşturacağız. Şu ana kadar 10-12 yer belirledik ancak bunlar artacak. Çünkü çok derin bir yoksulluk ve geçim sıkıntısı var. Umut ediyorum ki, Büyükşehir Belediyesi de bunu diğer ilçelerde yapar. Çünkü bu uygulama vatandaşımızın yararınadır. Hatta Büyükşehir Belediyemizden kent lokantası uygulamamızı ilçelere de taşımasını istiyoruz. Böylece sosyal belediyecilik uygulamalarımızdan bütün ilçelerimiz istifade eder ve o oranda da maddi ve manevi olarak rahatlamış olurlar.”

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap